Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 03.02.10, 18:52
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HarektOrdusu
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Alparslan Han'ın Romen Diyojen'le Yaptığı Konuşma

Savaş sırasında ordunun ara kollarını da Diyojen'in oğlu VII. Mikhail Dukas yönetiyordu. Saldırı esnasında henüz birlikleriyle saldırmamış olan veliaht, Alparslan'ın yaptığı Hilal taktiğiyle babasının ve ordusunun kıskıvrak Türk ordusu tarafından sarıldığını görünce, babasının yardımına koşmamış, geri dönüp yeni imparatorluğuna yürümüştür. Savaş sonunda yukardaki olaylar gerçekleştikten yani Alparslan Diyojen'i serbedt bıraktığında birde anlaşma imzalarlar. Anlaşmaya göre Selçuklular Bizans'a saldırmayacak ve batıya doğru giden Türk kavimlerini tutacaktır. Böylece Roman Diyojen işkence görmeden Türk topraklarından serbestçe ülkesine gitmiş ve kendisine düşmanın yapmadığı bütün kötülükleri kendi ülkesinde oğlu yapmıştır. Ve saray a giremeden kendi oğlu tarafından öldürtülmüştür.

yeni imparator VII. Mikhail Dukas babasıyla, Alparslan tarafından geçen anlaşmayı kabul etmemiş bir anlamda kendi sonunu getirmiştir. ünkü anlaşma iptal edilince Türklere batı anadolu yolu açılmış oluyordu.

Not: Bizans'ın ücretli ordusunda yer alan Peçenekler ve Kıpçaklar gibi Türk soylu kavimler savaş esnasında Türk Ordusunda Türkçe konuşulduğunu duyunca, onlarla aynı soydan geldiklerini anlayıp, Türk Ordusu saflarına geçmişler böylece savaşın kazanılmasında önemli bir yol oynamışlardır.

Bunlarda benden
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: