Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 18.01.10, 17:58
_Devilmarcry_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
_Devilmarcry_
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 02.07.09
Erkek
Mesajlar: 2.962
Teşekkürler: 264
Üyeye 1.002 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İstimna Günah mıdır? (Masturbasyon)

Sual: İstimna nedir?
CEVAP
Mastürbasyon demektir.

Sual: Mastürbasyon günah mı, haram mı? Mastürbasyondan sonra gusül abdesti almak gerekir mi?
CEVAP
El ile istimna = Mastürbasyon, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacip olur. Demek ki, sırf zevk için mastürbasyon günah, ama insan sıkılmıştır, erkeklerde olur, boşalma ihtiyacı duyar, o zaman caiz olur, günah olmaz. Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa o zaman mastürbasyon vaciptir, yani mutlaka yapıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır. Mastürbasyon yapılınca gusül gerekir, çünkü meni geliyor. Mastürbasyon yapmak orucu da bozar.

Sual: Genç bir erkeğim. Ortam müsait. Ama haram işlemek istemiyorum. Kendimi haramdan korumak için ne yapmam lazım? İnsan mastürbasyon yapınca kendini haramdan koruyabileceğini bilse caiz olur mu?
CEVAP
Mastürbasyon hakkında yukarıda bilgi var. Harama bakmamak için en uygun çare namazı doğru kılmaktır, harama bakmanın zararı bilinmelidir. Mesela bazı hadis-i şerifleri hiç unutmamalıdır, bunlar insana tesir eder. İşte birkaç hadis-i şerif:
(Yabancı kadını görüp, azab-ı ilahiden korkarak, başını ondan çevirene Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur.) [Hakim]

(Neresine olursa olsun, kadına şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülecek, sonra Cehenneme atılacaktır.) [M. Enhür]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Sual: İstimna zevk için olursa haram, rahatlamak, teskin olmak için olursa caiz, zina tehlikesi olunca vacip olur dediniz. Peki rahatlamak için olunca da bir zevk hasıl olmuyor mu?
CEVAP
Her üç halde de istimna edince zevk alınır. Zevk almak günah değil. Zevk almak için istimna yapmak günahtır. Ama çok rahatsız olunca, sakinleşmek için boşalmak günah olmaz. Boşalırken elbette zevk alınır. Zina tehlikesi olunca da öyle. Yani o zaman da zevk alınır. Fakat zina önlenmiş olduğu için günah olmuyor. Dinimiz her kötülüğü önleyici ruhsatlar vermiştir.

Sual: Sükunet bulmak için istimna caizdir. Sükunet nedir?
CEVAP
Şehvetin giderilmesidir.

Sual: Kadınların istimna hükmü, erkeklerin ki gibi mi?
CEVAP
Evet.

Sual: Mastürbasyon orucu bozar mı, bozarsa kaza mı kefaret mi gerekir?
CEVAP
Mastürbasyonun orucu bozduğu ve sadece kaza gerektiği, Fetava-i Hindiyye, Bahr-ür-raik ve Dürr-ül-muhtar ve diğer fıkıh kitaplarında yazılıdır. Bir Ramazanda iki defa mastürbasyon yapana kefaret de gerekir. Çünkü Ramazanın bir gününde, kaza gereken bir şey yaparak orucunu bozan kimse, başka gününde de bu şeyi kasıtla yine yaparsa, kefaret de gerekir.

Sual: Mastürbasyonun haram olduğuna dair âyet ve hadis var mıdır? Bunun kimseye zararı olmadığına göre niye haram olsun ki?
CEVAP
Din bir şeyi haram etmişse haramdır. Besmelesiz kesilen kuzu eti de haramdır. İllâ bir kimseye zararı olması gerekmez. Dinin emrine uyulmaması haram olarak yeter. Kendi vücudumuza da zarar verdiği, erken iktidarsızlığa sebep olduğu açıklanmıştır.

İmam-ı Kurtubi hazretleri buyuruyor ki:
(Onlar, eşleri ve cariyeleri dışında, mahrem yerlerini, [zina, livata, mut’a nikahı, hayvana tecavüz, mastürbasyon gibi meşru olmayan her şeyden] korurlar. Doğrusu bunlar [helal olan eşleri ile beraber oldukları için] yerilemez, ayıplanmazlar. Şu halde, bunun ötesine gitmek isteyen, [zina, livata ve mastürbasyon yapan, muvakkat nikah yapan, hayvana tecavüz eden, meşru yolun dışına çıkmakla] haddi aşmış olur.) [Müminun 5-7] (Cami-ul-Ahkam) [Bu âyet-i kerimeler, Medarik tefsirinde de aynı şekilde açıklanmıştır.]

Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Elini nikah eden [istimna eden = mastürbasyon yapan] lanetlenmiştir.) [İ. Baverdi]

İbni Âbidin hazretleri de buyuruyor ki:
El ile istimna [Mastürbasyon], zevk için olursa haram, sükunet bulmak için caiz, zina tehlikesi olursa, vacip olur. (Redd-ül-muhtar)

Demek ki hiç ihtiyaç yokken, sırf zevk için yapmak haram oluyor. Şehveti kesmek için, oruç tutmasına, sirke gibi ekşili şeyler yemesine rağmen, rahatsız edici bir durum meydana geliyorsa, sükunet bulmak için caiz oluyor. Zina etme gibi bir tehlike varsa, sükunet bulmak için mastürbasyon lüzumlu oluyor.


Şimdi görüşünü belirtebilirsin ?
Alıntı ile Cevapla