Tekil Mesaj gösterimi
  #79 (permalink)  
Alt 18.01.10, 02:09
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
jjjensen
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İngiliz Komutan Haklıydı

NoMaD demiş ki:
- ben kötü dedim mi açmalarına? arkadaş ben senden daha çok gittim camiye dedi sence çok camiye giden biri (hala da giden biri) ve dini bu kadar önemseyen! biri bunları ister mi? ben kötü bir devrim demedim ki harf devrimine ayrıca. hatalı dedim. bir gecede yapılması gerekmiyordu. yavaş yavaş değiştirilse hiç olmazsa az çok bilgin insanımız olurdu. hatırlatırım bu devrimlerden sonra batı hariç doğudaki neredeyse çoğu yerde cehalet diz boyuydu. tabi savaşlarda ölen bir sürü okumuş insanımız da vardı da gerçi geride kalanlar ne oldu? Atatürk'ün de sadece kusurlarını görmüyorum. Olaylara objektif ve somut bakıyorum hala bakamayanlara inat!
ayrıca medeniyeti bizden öğrendiklerini söylemiştim arkadaşım iyi okursan orada var
arkadaşım ben geldim
şöyle birşey söylemek istiyorum. sence Arap alfabesi ne kadar yararlıydı o zaman için. ben Arap alfabesiye cahil kalmaktansa harf devriminden sonra cahil kalmayı tercih edenlerdenim. ayrıca harf devrimi her devrim gibi bir süreçtir. zamanla içerisinde oluşur bir gecede değil orasını anla. ne kaybettikki.onu söleyebilirmisin. ilim irfan rahatlık kazandık. camiler vs gelince bana bir söylermisin kimyayla fenle matematikle iç içe olan bir imam .mulaka vardır da hani bir elin parmaklarını geçmez. yenilikçi bir dünya görüşü taşımayan imamdan hocadan ne fayda gelir. duyduklarını eskilerden okuduklarını bazen doğru çoğu zaman eskileri yaşatan konuşmalrından başka ne var yani. bilgiyi camilerde arama.illa bişiy öğrencem dinimiz açısından diyorsan git kütüphanelerden öğren.
aile babaları çok böyle dolduruşlara gelipde karısına kızına baskı yapıp fi tarihiden kalma edep haya öğretmeye çalışıyorlar.aynı şekilde kadınlarında var böyleleri. hurafelerle çocuk yetiştirenler mi ararsın vs....
git kütüphaneye git kitaplar al ver değiştir öğren.hepmiz için geçerli bu arada sadece sana gibi demeyim.yanlış olmasın.kimsesiler yurduna git bir çocuğu sevindir.çoğunun yazacak ne kalemi nede okuyacak kitabı var.bunlar için tarikat kurulsun kurulcaksada.yoksa dedmin ninemin zamanın masalında yaşamak istemiyorum.yaşamak isteseydim o zaman doğardım herhalde.
Alıntı ile Cevapla