Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 27.11.09, 21:24
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Olmassa Olmaz olan TEK DİL "İNGİLİZCE"

Sonduraq demiş ki:
- Emperyalist Düşünce Falan Bunları Söylemek Çok Saçma ßence Demek İstediğim Şu ; İtalyanlılara Bakıyoruz Adamlar Okadar Çağdaş Bir Devlet yAnlız İngilizceyi Hiç Sevmiyolar Fransızlarda Aynı Sokakta ßir İtalyana Gidip Sorsanız İngilizce Olarak Adam biLir Ama Cevap Vermez. Fransızlarda Aynı Şekilde.Çünkü Kendi Ülkesinde Kendi Dili'ni Konuşmayı Seviyolar Adamlar.Hatta Sizi İngilizce Konuşuyorsunuz Diede Polis'e Bildirirler Kaçak Durumu Falan İçin.Türkiyeye Bakıyoruz Caffe Capicino Falan Filan Bir Sürü şey.Güzel Türkçemiz Maf Ediliyor NarLıdere Mesela Eski Adı İçkici Olan yer ıCh ici yAzmış Bune MaLLık ? . Türkçemizi İngilizceyle Karman Çorman Yaparsak Kendi Dilimi'ziede Kayßederiz.Yabanci Dil İyidir.YanLız Bunu Türkçeyle Karıştırmanın Türkçeyi KüçümSemenin Gereği Yoktur.



Fatih Sultan Mehmetin Ne zaman Öldüğü bile tatışılırken her Söyleyene İnanmamak Lazım..
Café ve cappucino kelimelerinin kökeni nedir? Bu kelimeler İngilizce mi sanıyorsunuz? İngillizce olmadığı halde neden ABD ve İngiltere de bu kelimeleri kullanıyor? Verdiğiniz hiçbir örneğin İngilizce ile uzaktan alakası yok. Ich, zaten Almancadır. Burada insanlara "Türkçe'yi unutun" demiyoruz, "yabancı dil öğrenin" diyoruz. Ama siz gidip de; "bana Türkçe yeter" derseniz, yakın gelecekte pahalı bir koltukta oturamazsınız.

Günümüz koşullarında İngilizce öğrenmek şart. Evrensel dil olan İngilizce herkese lazım, buna karşı çıkan insanları nedense anlamıyorum. Ben de isterdim evrensel dil Türkçe olsun, ancak daha dilimizi doğru konuşamazken bu dili nasıl evrensel bir dil haline getirebiliriz?
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor