Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 22.11.09, 14:27
EmRe*! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EmRe*!
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 22.11.09
Erkek
Mesajlar: 73
Teşekkürler: 0
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Standart Finalist devamlar !

GANA
Kaptanlığını Fenerbahçe ile sorunlu bir birliktelik geçiren Stephen Appiah'ın yaptığı Gana turnuvada mücadele edecek 6 Afrika ülkesinden biri. FIFA sıralamasında 38. sırada yer alan 'Siyah Yıldızlar' lakaplı Gana 2. kez Dünya Kupası finallerinde yer alacak. Afrika temsilcisi ilk kez 2006 yılında Almanya'da Dünya Kupası'nda mücadele etmiş ve son 16'ya kalarak önemli bir başarı elde etmişti. Gyan, Essien ,Sulley Ali Muntari takımın önemli oyuncuları. Gana'yı başarıya taşımaya çalışacak hoca ise Sırp isim Milovan Rajevac. Tecrübesiz isim ilk ciddi büyük turnuvasını yaşayacak
MEKSİKA
FIFA sıralamasında 18. sırada yer alan Meksika'yı, tecrübeli teknik adam Javier Aguirre çalıştırıyor. Yeşil beyazlılar, geçirdikleri sancılı bir dönemin ardından grubunda Amerika'nın 1 puan gerisinde, ikinci sırada yer alarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Dünya Kupası'nda en büyük derecesi 1970 ve 1986'daki çeyrek finaller olan Meksika'nın kadrosunda, Guillermo Ochoa gibi herkesi etkileyebilecek genç bir kaleci ile büyük patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyen Giovani dos Santos gibi yetenekler ile Omar Bravo, Pavelardo, Marquez, Torrado gibi tecrübeli isimler yer alıyor.
NİJERYA
'Süper Kartallar' lakaplı Nijerya, Dünya Kupası'nın renkli takımlarından biri. FIFA sıralamasında 23. durumda bulunan Nijerya, Kamerun'un ardından en başarılı ikinci Afrika ülkesi. 1994 yılında 5. sıraya kadar yükselen Nijerya'nın, 1998'de yükseldiği ikinci turun haricinde bir başarısı bulunmuyor. Teknik direktörlüğünü Shaibu Amodu'nun Nijerya, Nairobi'de Kenya'yı 3-2 mağlup etmesi ve Tunus'un da kaybetmesiyle birlikte 2010 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Kadrosunda Martins, Kanu, Mikel John Obi, Taye Taiwo, Yobo ve Yakubu gibi yıldızlar bulunuyor.
İTALYA
'Gök Mavililer' olarak bilinen İtalya, her zaman gerek Dünya Kupası, gerekse Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gözlerin üzerinde olduğu bir ülke oldu. 1934, 1938, 1982 ve 2006'da Dünya Kupası'nı kazanan İtalyanlar, teknik direktör Marcello Lippi yönetiminde 'Son şampiyon' unvanını korumak istiyor. İrlanda ve Bulgaristan'ın da yer aldığı ele grubunu yenilgisiz lider olarak tamamlayan İtalya; Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Andrea Pirlo, Alberto Gilardino ve Antonio Di Natale gibi yıldızlarıyla eski gücünden uzak gibi görünse de; kupayı yeniden kaptan Cannavaro'nun elinde yükseltmek istiyor...
ALMANYA
Brezilya ve İtalya ile birlikte turnuvanın en tecrübeli takımlarından biri olan Almanya son Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmıştı. 1954, 1974, 1990 yılında şampiyon olarak önemli başarılar elde eden Panzerler FIFA sıralamasında 5. sırada bulunuyor. Kaptanlığını Michael Ballack ve teknik direktörlüğünü Joachim Löw'ün yaptığı Almanya 2002'deki final, 2006'daki 3.lük başarısından sonra artık kupayı kaldırmak istiyor. Türk futbolseverlerin sıkı bir şekilde takip edeceği isim ise Mesut Özil. Türkiye yerine Almanya formasını tercih eden büyük yetenek bu turnuvada çok iyi şeyler yapabilir.
AVUSTRALYA
Türkiye'den G.Saraylı futbolcu Harry Kewell'ın da finallerde formasını giymesi beklenen Avustralya FIFA sıralamasında şu anda 24. sırada. Hollandalı çalıştırıcı Pim Verbeek'in yönettiği Avustralya 3. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Almanya 2006'da gruptan çıkarak son 16 mücadelesi veren Avustralya'da milli oyuncuların birçoğu ülke dışında futbol hayatlarına devam ediyor. 37'lik kaleci Mark Schwarzer, tecrübeli defans oyuncusu Lucas Neill, Harry Kewell, Tim Cahill, Mark Bresciano'nun yan sıra G.Birliği'nde oynayan Bruce Djite ve Antalyasporlu Mile Jedinak da tanıdık isimler.
Alıntı ile Cevapla