Tekil Mesaj gösterimi
  #28 (permalink)  
Alt 22.11.09, 02:29
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HarektOrdusu
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Post Cevap: Islamiyetin Kadina Bakişi

eraser demiş ki:
- Nisa 3- Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.

bu da verilen ayrı bi değer olse gerek.....
Mep's h.g. bu arada......
Arkadaşım Şimdi bakarsan sana orda "adaletten gözetmemekten korkasanız" diyo ve sonunda da ekliyo "Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir" diye.Hatta E. Hamdi Yazır'ın çevirisinde burası "(...) haksızlık yapmamanız için daha elverişlidir." diye de çevrilmiştir..

Şimdi burda nasıl söyeyeceğimi de bilemiyorum, bayanlara anlatması da biraz zor, ama erkekler bilir mutlaka, şimdi erkeklerde [[bilemem bayanların biyolojisini de]] çok ince bir çizgi vardır.. Eğer çok [[Söylediğim için beni affedin de]] "azarsa" onu durdurmak biraz zordur. Bilimde buna "mutluluk hormonu" denir ve böyle anlarda bütün beyne egemn olarak mantıklı düşünmeyi engeller. Ayetde de bi bakıma bu anlatılır aslında. Eğer böyle bir ana denk gelirseniz. Milletin anasına-bacısına sarkmaktansa gidin "elinizin altındaki"yle yetinin denmektedir. Çünkü Allah'ta biliyo kuluna verdiği arzunun engellenemez birşey olduğunu işte "adaletten gözetmemekten korktuğumuz" an bu andır. Ve ayet bu anda toplum huzurunu bozmamamız için cariyelerle "işi bitirmemiz" gerektiğini anlatır. Ve sonunda da "doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir" elverişlidir sözüyle de millete sarkıp toplumun huzurunu bozmaktansa bu daha uygun bir davranış olur denmektedir.
Bayanlar bu açıklamama bozulmuş olabilir ama bu bahsettiğim "mutluluk hormonu" olayı gerçektir ve engellenemez. Hangi erkekte olursa olsun. Kusura bakmayın...
Alıntı ile Cevapla