Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 20.11.09, 19:06
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HarektOrdusu
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Post ELİF22 cevap;

"Bir erkeği eğitirseniz, tek bir insanı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz, tüm bir aileyi eğitmiş olursunuz." Çok doğru bir söz. Nitekim bizim toplumumuzda bunu kaale alan kişiler pek azdır.

Eski Türk devletlerinde kadın son derece önem verilen bir unsurdu. Kadınlarda öyle 2. plana atılmışlık, örtünme gibi bir alışkanlık bulunmaz tersine, saygın bir yeri bulunurdu. Hatta Eski Türk devletleri kurultaylarında baş tarafa devlet Hakan'ı, Hakan'ın bir tarafında eşi Hatun, bir tarafında ordu komutanı bulunurdu. Ayrıca Hakan bir yere sefere çıktığında onun yerine devletin başına Hatun'un geçtiği de gelen bilgiler arasındadır..

İslamiyet öncesi Arap yarımadasında tam bir yamyamlık dönemi vardı.Kadın'a değer verilmez.Kadın mal gibi para ile alınıp-satılır, bir kişi birden fazla kadınla evlenebilirdi[Şu anada olduğu gibi BKZ: Zina suç olmaktan çıktı, evlilik yaşı 16 ya indi]. Ayrıca doğar doğmaz diri diri gömülen kız çocuklarınıda eklemk gerek. Bütün bunların yanı sıra kadınlarda örtünme adabı hiç yoktur, gerek coğrafyanın aşırı sıcak olması gerekse çok cahil bir dönemde bulunulması yüzünden kadınlar üstüne hiçbir şey giymez sadece mahrem yerlerini birkaç paçavrayla kapatırdı. Bu yüzden tecavüz olaylarıyla da çok sık karşılaşılırdı.

İslamiyet ile birlikte kadınlara büyük özgürlükler gelmiştir Arap yarımadasında. Kadına değer verilmiş, çok eşlilik kaldırılımış, yeni doğan bebeklerin gömülmeside yasaklanmıştır. Az önce de dediğim gibi kadınlar da giyinme adabı yoktu, bu yüzden tecavüz olayları çok sık oluyordu. Bu konuyla ilgili olarak peygamber Efendimiz Hz. Muhammed "Örtünün!" demiştir. Örtünmekten kasıt Katolik Rahibeleri gibi ninja kağlumbağa olun değil adam gibi giyin k.çını başını kapat anlamında söylenmiştir.


Peki Eski Türk Devletlerinde kadın değerli, İslam sonrası Arabistan'da kadın değerli, peki biz şu an kimi örnek alıyoruz?? Tarihçilerin "Cahiliye Dönemi" diye adlandırdığı o putperes dolu döneme mi özeniyoruz?

Müslümanlık türban takmakla gösterilmez, gözündeki ışıkla, yüreğindeki Allah sevgisiyle, hoşgörüyle, güzel İslam'la gösterilir. Dar paça giyen birine bakıpta bu kafir diyerek Allah'ın en çok kızdığı günahlardan birini işlemiş oluruz. Kul hakkı yemek!. Çünkü inanan birine Kafir(Türkçe Tanrıtanımaz. Bilim dilinde: Ateist) demek Allah'ın affetmeyeceğini bildirdiği en büyük günahlardan birisidir.

Zaten herkez birbirine karşı hoşgörülü olursa kimse birbirine yiyecek gözle (namıdiğer ŞEHVET) bakmazsa, kimsenin türban takma ihtiyacı örtünme ihtiyacı olmaz. Bunları yapanda [[[ÇOĞUNLUKLA]]] zaten karısı kızı kara çarşafa dolanmış, kendisi dinden bi haber yobaz kesimin cahil insanlarıdır.Sen kendini düzeltmezsen elbet senin gibi biri daha çıkar karına kızına sarkar...


BU YÜZDEN ASLA TÜRBANI, KARA ÇARŞAFI SAVUNMA.. SAVUNACAK BİRŞEY ARIYORSAN LAİKLİK ZIRHIYLA GÜÇLENDİRİLMİŞ GÜZEL İSLAMI VE ONUN HOŞGÖRÜSÜNÜ SAVUN...

Bu mesaj; HarektOrdusu tarafından '20.11.09 - 19:09' tarihinde değiştirildi. Sebep: Yazım hatası yapmışım..
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler: