Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 11.11.09, 11:34
KeLNicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLNicK
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 09.09.09
Erkek
Mesajlar: 167
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Büyük Ortadoğu Projesi

insanoğlu, insanoğulu ah insanoğlu!!!
Kendini bulamamış insan, hayatın her sahnesinde hükmedilmeye mahkum kılınmıştır; yönlendirilmiş ve çoğu zaman kullanılmış, kandırılmıştır!
Peki nedir bu kendini bulmuş insan?
bunun bir çok tanımı-yöntemi vardır. bunlardan biri de "felsefe"dir!
Felsefe hayatın bir çok koluna yöntemler sunmuştur...Bize düşen bunları doğru şekilde analiz edip bize artı bir şekilde katılmasını sağlamak ve kişilik denen o denklemi kurmaktır!
tüm bunları yaptık ve kişiğimizin getirisiyle aydın ve kararlı kararlarımızın izini sürdük; ne mutlu bize..
Ya da tüm bunları hiç bilmden saçma bulduk, nedeni kandırılmış ve yönlendirilmiş olmamız oldu. Birey doğayı ve insanları tanımaya başladığı andan itibaren yönlendirilmeye açık ve savunmasızdır.İlk hamle aileden gelir, daha sonra birincil çevreden. aileyi örenek alan birey hemen ardından çevrenin dürtüleriyle, olmuş ve olacağı birey bunalımına sürüklenir. Herhangi bir fikir beyanında, bu ikilem taklid edilir veyie aynı birey ailenin diğer üyeleriyle veya çevreyle kıyaslandırılır!Homojen olmayan bir birey oluturulur ki bu da o burjuvazi dediğimiz sınıf elçilerinin tam istediği şeydir.Bu bireyin koyundan farkı yoktur, analiz yeteneği körelmiş ve basit konularda basit idirgemeleri seçip, sıyrılmaya odaklanmıştır!
en basitinden oy vermek bu birey için bir gelenektir, ataları birer parti-üye seçmiştir ve bu geleneği sürdürme bu basit insanlara kalmıştır; o parti üyesi ve ya üyenin güddüğü politika çoğu zaman bu birey tarafından umursanmaz..!

Öte yandan kendini bulmuş birey daha fazlasını ister. demokrasi bile az gelmektedir!
O varolan her dönüm toprağın, varolan her tür canlıya ait olduğunu savunur. Onun için bir sınır-sınıf mümkün değildir!Buı bireyi özetleyen yöntem proterya ile başlar ve sırasıyla sosyalizm ve komünizm ile sonlanır. Bu bireyden daha eşitlik ve özgürlük savunucusu başka bir birey(farklı yöntemsel birey) yoktur! Ancak bahsettiğimiz burjuvazi ve hükmettiği sistem emparyalizm bu bireylerin önünü her türllü şiddet içerikli güç ile kesmişlerdir.Buna karşı bir savunmaz mekanizması bu tür biylerin ortak çatı altında birleşip bir komünite oluşturmalarıdır!

türkiyede bir çok sol çatılı grup vardır ve anlamsız olan ise ayrı şekilde hareket edip önderliği oturdukları yerden beklemeleridir! bu şekilde devam ederse türkiyede halk her türlü ezlmeye mahumdur! gerek zamlarla gerekse hak ihlali ile iyice sömürülen halk; ya bir patlama yaratarak devrime gidecek ya da kendi içinde kausa sürüklenecektir!Halkın doğru şekilde örgütlenmesi bu kendini bulmuş bireylerin görevidir. Hayatın her karesinde bilgilendirici ve eğitici olmaları şarttır...

Aksi taktirde şu yukardaki videoda olan gibi; başa bir çoban gelir ve tüm halkı( koyunlaşmış topluluğu) dlediğince yönetir...!

saygıyla...
Alıntı ile Cevapla