Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 08.11.09, 12:06
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Joannie
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart 9 yaşında aşk doktoru oldu (kızlar nasıl tavlanır!)

Kızlarla nasıl konuşulur? Bugünlerde ABD’de herkes bu sorunun cevabını 9 yaşındaki Alec Greven’in kitabında buluyor.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



‘AŞK ENGELLERLE DOLU BİR YOLDUR’

Yazılanlar uydurma değil, Alec kitabını yazarken ‘bilimsel’ çalışmış. Tavsiyelerin tamamı uzun gözlemlere dayanıyor, Alec’in teneffüslerde yaptığı detaylı gözlemlere... Yazarın ilk dikkatini çeken, erkeklerin karşı cinse yaklaşmakta zorluk çekmeleri olmuş, zira ona göre aşka giden yol engellerle dolu… Gözlemlerinden yola çıkarak çıkardığı sonuçlardan biri de şu: “Aptalcasına aşk hastalık gibidir. Seni çılgına çevirir.”

Kitapta aşk konusunda neler yapılması ve nelerin yapılmaması konusunda tavsiyeler veriliyor. İşte Alec’in derin gözlemlerden sonra aşk konusunda verdiği tüyolar:


DURMAK YOK YOLA DEVAM


Kitabın ilk bölümü ‘hayattaki olaylar- hayat zordur, devam et’ başlığını taşıyor. Burada derin bir felsefe var, küçük aşk gurusu şöyle diyor: “Erkekler kızları uzun zaman ellerinde tutamaz. Bazı zamanlarda kızların kendilerinden hoşlanmalarını sağlayabilirler ama sonunda kızlar onları yüzüstü bırakır. Çaresiz olmayın, kızlar çaresiz erkekleri sevmez. Hayat zordur, devam etmek gerekir. Bunun üstesinden gelmelisiniz yoksa her şey allak bullak olur. Kızlar hep depresyondadır. Oyun oynamazlar. Hep odalarındadırlar. Bir keresinde komşumuz olan bir kıza fena takılmıştım ama oradan taşındık, onu aklımdan çıkarmak çok zor oldu. Hayata devam etmek gerek.”


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



DENEYİM KONUŞUYOR
Alec’in boyundan büyük sözler söylediğini düşünebilirsiniz ama teneffüs gözlemlerinden yaptığı analizler okurlarına göre hiç de küçümsenecek gibi değil. Yaşıtlarına, en popüler kızlardansa sıradan kızların peşinden koşmalarını öğütlüyor çünkü, “popüler kızlar çok fazla benzin isteyen arabalar gibidir. Ayrıca bu kızlar, sıradan kızlara göre erkekleri daha kolay terk eder.”

Alec’in tavsiyelerinden bazıları da sadece yaşıtlarına hitap ediyor: “Eğer ilkokuldaysan kızların senden hoşlanmalarını sağlamaya çalış, aşık olmalarını değil. Sana aşık olması için en az ortaokula kadar bekle yoksa onu elinde tutman çok zor olacaktır.”

Genç aşk gurusunun bazı tavsiyelerinde ise yaş sınırlaması yok. Örneğin,

* Duygularını açık etme
* Aptal ya şapşal görünme
* Aşırı hareketli görünme (şeker yemeği kes eğer gerekiyorsa)
* Arkadaşlarının kız arkadaşını elinden almayacak kadar iyi olduklarından emin ol.
* Eğer bir kızı seviyorsan onunla konuş, bunu bilmesini sağla.
* Bazıları kızların önünde sersemce ya da sulu hareketler yapar. Bazıları ise aşırı gösteriş yapar. Bunlar kızlara yaklaşmak için iyi yollar değildir.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



KAZANDIĞI KALPLER SADECE KIZLARINKİ DEĞİL

10 dolara satışa çıkan 48 sayfalık kitap ABD’de kapışılıyor. amazon.com’da ilişkilerle ilgili kitaplar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Ancak bu kitabı yalnızca Alec’in tüyolarına ihtiyacı olanlar almıyor. Kitabın satışından elde edilecek gelirin bir bölümü kanserle savaş için kurulan bir vakfa aktarılacak.

Bu mesaj; Joannie tarafından '08.11.09 - 17:09' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor