Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 15.08.09, 12:52
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kasvet
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Arrow Dört kapılı Porsche Türkiye'de ...

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Kendisine en çok hangi otomobili sevdiği sorulduğunda ‘Bir sonraki' cevabını veren Ferry Porsche'nin hayali olan ve Porsche'nin tarihindeki ilk dört kapılı Gran Turismosu Panamera, Ferry Porsche'nin doğumunun 100. yılına ithafen showroom'larda yerini aldı. Doğuş Otomotiv – Porsche tarafından ilk aşamada Panamera S, Panamera 4S ve Panamera Turbo olarak ithal edilen modelden yılsonuna kadar 25 adet satılması hedefleniyor.
Porsche tarihindeki ilk dört kapılı Gran Turismo olan Panamera, Porsche Showroomları'nda yerlerini aldı. İlk planda Panamera S, Panamera 4S ve Panamera Turbo modelleri ithal eden Doğuş Otomotiv – Porsche, Panamera S'i 180 bin Euro, Panamera 4S'i 194 bin Euro ve Panamera Turbo'yu ise 254 bin Euro'dan başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarla satışa sunuyor.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Sadece güzellik Porsche için yeterli değil
30 Yıl öncesinde dört kapılı bir spor otomobil yaratma hayaline sahip biri olarak Ferry Porsche'nin Stuttgart-Zuffenhausen'deki ilk günlerinde mühendisler üzerinde etki bırakan ilkeleri, yeni Gran Tourismo'ya tamamen taşınmış; Güzellik ve fonksiyonun birbirinden asla ayrılamayacağını, çünkü güzelliğin başlı başına bir amaç olduğunu belirten Ferry Porsche'ye göre böyle bir düşünce Porsche'de yer alamazdı. Panamera da bu ilkeler doğrultusunda güzelliği ve fonksiyonelliği en mükemmel şekliyle birleştiriyor. Yeni Panamera Ferry Porsche'nin belirlediği hatlara sahip.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Basit bir denklemden çıkan müthiş sonuç
Panamera, 4 kapının spor coupe elitliği ile birleşmesi ve buna Porsche sürücülerinin çok iyi bildikleri, sevdikleri tüm özelliklerin ve gücün eklenmesiyle ortaya çıktı. Alçak koltuklar 4 kapılı lüks bir sedanda oturulduğunu unutturuyor. İlk 4 koltuklu Grand Turismo Panamera, Porsche'yi yeni bir alana taşıyor ve sınırları zorlayarak, markanın ne denli güçlü olduğunu da gösteriyor.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Pazara üç farklı versiyonla geldi
Panamera'nın şu an için model dizisi, 400 hp güce sahip, 4.8 litre hacimli sekiz silindiri, standart donanımda gücün altı ileri manuel vites kutusuyla aktarıldığı ve opsiyonel olarak da yedi vitesli PDK Porsche-Doppelkupplungsgetriebe'nin alınabildiği arkadan çekişle birleştiren Panamera S ile başlıyor.
Bir diğer seçenek olan Panamera 4S, azami 400 hp güç çıkışı sergileyen 4.8 litre V8'e sahip. Bu versiyonda güç aktarımı standart olarak PDK ve PTM Porsche Çekiş Yönetimi tarafından gerçekleştirilerek yenilikçi, önde ve arkada aktif bir dört tekerlekten çekiş mümkün kılınıyor.
Serinin en üst modeli olan Panamera Turbo, çift turbo teknolojisine sahip 4.8 litrelik V8 motorundan 500hp azami güç üretiyor. Güç, yine her durumda, standart olarak verilen Porsche-Doppelkupplungsgetriebe ve PTM tarafından aktarılıyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor