KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.03.08, 17:11
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Kuşlar neden öter?

Kuşların baharda ötmeye başlamalarının nedeninin, günlerin uzamasına biyolojik bir yanıt olduğu ortaya kondu.

Bir grup İngiliz ve Japon araştırmacının Nature dergisinde yayımlanan araştırmasında, kuşların daha uzun dönem gün ışığına maruz kaldıklarında belli beyin hücrelerinin, çiftleşmek için eş arayıp bulmaya yönelten (kuşların bunu öterek yaptığı) bir dizi hormonal tepkiyi harekete geçirdiği kaydedildi.

Japonya'daki Nagoya Üniversitesi'nden Takaşi Yoşimura başkanlığındaki araştırma ekibinin, farklı derecelerdeki ışıktan kuşların hangi genlerinin etkilendiğini belirlemek için Japon bıldırcınlarından alınan beyin örneklerindeki 38 bin geni ayrıntılı incelediği bildirildi.

Yapılan araştırmaya göre, beyin yüzeyindeki hücrelerde bulunan genler, kuşlar daha fazla ışık aldıklarında uyarılıyor ve tiroidi uyaran hormon açığa çıkıyor.

Araştırmacılar, bu tür bilgileri geçmişte elde etmenin olanaksız olduğunu, ancak teknolojideki ilerlemelerin kendilerine binlerce geni ayrıntılı inceleyerek hangilerinin mevsimsel değişimden etkilendiği üzerinde çalışmaya olanak tanıdığını belirttiler.

Bu arada araştırmada elde edilen bulguların, bir gün kısırlıkta daha ileri tedavilere öncülük edebileceği çünkü insanların da beyninin aynı bölgesinde aynı hücrelere sahip olduğu kaydedildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006