KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.02.08, 22:12
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart 1 milyar insan sigaradan ölecek

Dünya Sağlık Örgütü dünyada 20. yüzyılda 100 milyon insanın "sigara salgını" yüzünden öldüğünü, önlem alınmadığı takdirde bu rakamın 21. yüzyılda 1 milyara çıkabileceğini açıkladı.
Sağlık örgütünün ilk kez yayınladığı "Küresel Sigara Salgını-2008" adlı raporda, Türkiye dünyada sigaranın en fazla içildiği 10 ülke arasına girdi.

Dünya Sağlık Örgütü Raporu'nda hükümetler, sigara salgınını önlemek ve sigara kullanımının azalmasını sağlamak için acil ve kararlı önlemler almaya çağrıldı. Hükümetlerin her yıl sigaradan aldıkları verginin miktarının 200 milyar dolardan fazla olduğu kaydedilen raporda, hükümetlerin bu vergi gelirinin ancak binde 2'sinden azını sigara kullanılmasının
azaltılması için çeşitli programlar geliştirme yolunda kullandıkları belirtildi. Raporda tüm ülkeler özellikle gençlerin sigara kullanmaya başlamalarını önleme, sigara kullananları bırakmaya teşvik etme ve sigara içmeyenlerin sigara dumanına maruz kalmalarını önleme için aldıkları önlemleri artırmaya davet ediliyor. Rapor bu amaçla hükümetlere "Sigara Kullanımının Kontrol Altına Alınması" başlığı altında 6 önlemi hayata geçirmelerini tavsiye ediyor.


Raporda bu önlemler "hem sigaranın, hem de sigaradan alınan verginin arttırılması; sigara reklamlarının ve sigara kullanımın özendirilmesinin yasaklanması; insanların sigara dumanından korunması; sigaranın zararları konusunda bilinç oluşturulması; sigarayı bırakmak isteyenlere yardım edilmesi ve sigara kullanımının yakından takip edilmesi" olarak sıralanıyor.
Rapora göre dünyada sigara kullanan insanların neredeyse üçte ikisi aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülkede yaşıyor.

Bu ülkelerin başında Çin ve Hindistan gelirken Endonezya, Rusya, ABD, Japonya, Brezilya, Bangladeş Almanya ve Türkiye ilk 10 ülke arasında.
Sigara kullanımının özellikle düşük gelirli ülkeler arasında arttığı belirtilen raporda, her yıl bu ülkelerde yaşayan milyonlarca insanın sigara bağımlısı haline geldiği belirtiliyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 10.02.08, 12:28
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart

sağolasın TŞK
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006