KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Tartışma


Tartışma - Bir çok konu hakkında burada tartışabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 30.01.08, 10:33
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Yeni Başbakan için Batı dersleri

Ahmet HAKAN ahmethakan@hurriyet.com.tr

Başbakan için Batı dersleri

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Batı'nın ilmini, sanatını almadık, maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık. Biz Batı'nın ilmini, sanatını almak için bir yarışa girmeliyiz" demiş.

Eğer Başbakan, her aklına geleni söylemek gibi bir saplantıya sahip olmasaydı...

Ya da...

"Kıymetli" danışmanları, görevlerini tam olarak yapsalardı...

Başbakan, Türk sağının en demode, en aşılmış tezini, Türk fikir hayatının sofrasına, bu kadar pervasız bir şekilde sürmezdi.

Başbakan'ın her aklına geleni söylemesini engellemek benim elimden gelmez.

Ancak...

Danışmanların yapmadıkları görevi üstlenebilirim. Hem de hiçbir ücret talep etmeden.

İşte Başbakan için derlediğim ve "Batı Meselesine Giriş" olarak da okunabilecek "Batı dersleri".

* * *

DERS BİR Batı'nın ilmini, sanatını almak, buna karşılık ahlakını almamak ne yazık ki olanaksızdır. Ahmet Ağaoğlu'nun yüz yıl önce dediği gibi "medeniyette vahdet" diye bir şey vardır. Yani bu iş "şunu alalım, bunu almayalım" şeklinde bir "market alışverişi"ne benzemez. Alacaksan toptan alacaksın, almayacaksan toptan almayacaksın.

DERS İKİ Sizin "Batı, Batı" dediğinizin adı, 19. yüzyıldan beri modernliktir. Yani Batı kültürü, Avustralya'nın yerel kültürü gibi değildir. "Evrensellik" iddiasındadır. Kendi ahlakını üstün görür ve yeryüzünün bu ahlak anlayışına erişmesi için canla başla savaşır.

DERS ÜÇ Modernlik, oturmaktan kalkmaya, kadın-erkek ilişkilerinden adabı muaşerete kadar her şeyi belirleyen bir kültür üretir. Dahası demokrasi gibi, insan hakları gibi bireyin tercihlerinin önemli olduğu değerleri dayatır. Mesela, Batı demokrasilerinde, "Ben eşcinselim ve eşcinsel evliliği yapmak istiyorum" diyen vatandaş için bir çözüm aranır. Ya da "evlilik dışı doğan çocukların hukuki hakları için düzenleme" yapılır. "Yuh! Ahlaksızlar! Gidin işinize" falan diyen mahallenin namus bekçilerinin, bu kültür içinde yeri yoktur.

DERS DÖRT Diyebilirsiniz ki, "Bunlar bize uymaz birader! Delikanlıyı bozar." Tamam, kabul... O zaman Avrupa Birliği rüyasından derhal vazgeçmek durumundasınız. Çünkü sizin "ahlaksızlık" olarak gördüğünüz her şey, Avrupa Birliği müktesebatının olmazsa olmaz koşulları arasındadır.

DERS BEŞ Hadi diyelim ki bir türlü ikna olmuyorsunuz ve ısrarla rezervlerinizi ortaya koyuyorsunuz... O zaman bir alternatif arayışına girmek durumundasınız. Mesela, İran gibi yapabilirsin. Ama unutmayın: Bu durumda AB'den köşe bucak kaçmak farz-ı vaciptir.

DERS ALTI Diyebilirsin ki, "Ne yani? Batı dışı modernite diye bir şey yok mu? Hani Nilüfer Göle Hoca'nın söz ettiği türden..." Doğrudur, Nilüfer Hoca, "Batı dışı modernite" demiştir. Ama sen Batı dışı modernite arayışında ya da iddiasında değilsin ki? AB'ye girmek istiyorsun yahu! Yani Batı modernitesinin tam göbeğine!
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006