KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Kültür & Sanat > Şiirler, Denemeler, Anılar


Şiirler, Denemeler, Anılar


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 27.01.08, 22:00
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Çiçek Mustafa Kemal’in Tokadi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


MUSTAFA KEMAL’İN TOKADI




Bir tokat inmeli ardı sıra ,Çankaya’dan meclise,gafletin ihanetin kol gezdiği yerlere. Bir tokat inmeli gökten ,binlerce şehit adına ,milyonlarca yoksul ve yetmiş yıllık içine sürüklendiğimiz gerilik adına ve halka zulmedenlerin suratına , bir tokat inmeli, zamanıdır artık.

Bir hışımla sarsmalı geriliği,yobazlığı bir hışımla alt etmeli.Cumhuriyetin ve devrimlerin altını oyanları bir tokatla indirmeli yerlerinden. Bir tokat inmeli gökten yeryüzüne, Çankaya’dan vurdu mu, Meclis yıkılmalı başlarına ,o tokat şöyle kuvvetlice ve hiddetle çarpmali firavunun üzerine indirilmiş gibi lanetli ve tanrının gazabı gibi şiddetli .

Mustafa Kemal’in tokadı inmeli artık ,bitmeli bu istibdat dönemi,bu soysuzluk dümeni,bu pazarlama sistemi, bitirilmeli bir tokatla alt edip bunları ,arşa yükselip Tanrının türküsünü söylemeli.

Tokat inmeli dedik,tokat çarpmali dedik ,tokat devirmeli dedik karanlığın saltanatını. Binlerce yıllık yurdu pazarlayanları ,binlerce yıllık kardeşliği bölenleri ,binlerce yıllık adaleti yıkanları, alt etmeli bir tokat .Bir tokat gerekli o da Mustafa Kemalin tokadı .

Mustafa kemalin tokadı gerekli bu ülkeye , haine ,soysuza ,pazarlıkçıya,ülkeyi peşkeş çekene, halkı ezene, yabancıya boyun eğene,babasının malı gibi satanlara,kula kul olanlara ,dini sömürenlere,Atatürk’ü kullanıp koltuklarından padişahlar gibi kalkmayanlara bir tokat gerekli ,çarpti mı suratlarına ölünceye dek geçmemeli izi acısı ve azabı .

Geldikleri gibi gidecekler, geldikleri gibi sürüne sürene gelenler ,haşlanmış yılanlar gibi geri gidecekler bu topraklardan .Bir tokatla huzura kavuşacak bu cumhuriyet ,ve mazlum uluslar . Bir tokatla kökünden kazınacak emperyalist oyunlar, bir tokatla çocuklar ölmeyecek,şeker yemelerine devam edecekler. Bir tokatla aç ve açıkta kalmayacak insanlar.İnsanlar çalisacak ,insanlar üretecek ,insanlar düşünecek geleceklerine dair güzel günler düşleyecek..Tüm bunlar için bir tokat gerekli, Mustafa Kemal’in tokadı gibi kuvvetli,okkalı,yeri yerden oynatır cinsinden olmalı .

Mustafa kemal’i yıllara özlem duyanlar,Mustafa kemal’li Türkiye’yi yeniden inşa etmeye kalkanlar ,birleştirmeli ellerini bir tokat patlatmalı hainlerin ,soysuzların pazarlıkçıların ,iktidarın suratına ,yeri yerinden oynatacak bir tokat .O da Mustafa Kemal’in tokadı kadar kuvvetli olmalı yedi düveli alt ettiği gibi alt edebilmeli .

Mustafa Kemal’in tokadı gerekli, bir tane, şöyle okkalı ,şöyle Osmanlı cinsinden şöyle, sağlam ve kuvvet ve kudret dolu bir tokat indirmeli zamanıdır artık.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006