KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 13.01.08, 17:54
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart Bakanlıktan Sevr'e Onay // Yeniçağ Gazetesinden

Bakanlıktan Sevr'e onay// yeniçağ gazetesinden
Bakanlıktan Sevr'e onay
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bölgeler yerine emperyalist harita basılan kaynak kitap
öğrencilere tavsiye edilmiş



İlköĞretİm’in beşinci sınıflarında yardımcı kaynak olarak okutulmak üzere hazırlanan ve öğrencilere tavsiye edilen kitapta, Türkiye’nin coğrafi haritası yerine “Sevr Haritası” basıldı. Bir eğitimcinin uyarısı ile ortaya çıkan skandalla ilgili bilgi veren yayınevi yetkilisi, “Kesinlikle büyük bir hata oldu. Yayınevi olarak dağıtım yaptığımız bütün kitapçılara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.



Talim Terbiye Kurulu suskun
Mİllİ Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, yaşanan skandalla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplamayarak “susmayı” tercih ediyor. Kurulun, yardımcı kaynakları incelemekle ilgili biriminin, bu hatayı fark etmeden kitaba nasıl onay verdiği ise şimdilik sır... Öğrenci velileri, bu işin peşini bırakmaya niyetli olmadıklarını açıkladı.


Türkiye’yi bölünmüş
gösteren haritalar
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Kitaptaki haritada, mevcut sınırlarımız muğlak çizgilerle belirtiliyor. Türkiye’nin paylaşıldığı bölümler ise renkli ve net bir şekilde gösteriliyor. Üstte ise emperyalistlerin çizdiği harita görülüyor..

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bakanlık Sevr’i temel kaynak yaptı
İlköğretim kitabında bölgeler haritası yerine Sevr haritası kondu. Talim Terbiye Kurulu ise bir sakınca görmedi.



İlköğretim’in beşinci sınıflarında yardımcı kaynak olarak okutulmak üzere hazırlanan bir kitapta, coğrafi bölgelerin anlatıldığı sayfada, Türkiye’nin coğrafi haritası yerine “Sevr Haritası” basıldı. Sözkonusu kitap, okullarda bu öğretim yılının ilk döneminde okutuldu. Bir eğitimcinin uyarısı ile ortaya çıkan skandalla ilgili bilgi veren yayınevi yetkilisi ise “Kesinlikle büyük bir hata oldu. Düzeltmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

406. sayfada
Mutlu Yayıncılık tarafından basılan “Temel Kaynak 5” kitabının 406’ıncı sayfasında Türkiye’nin “coğrafi bölgeleri”nin anlatıldığı bölümde yer alan haritanın Türkiye’nin bölünme haritası olması tepki topladı. Türkiye’nin mevcut sınırlarının muğlak çizgilerle belirtildiği haritada, Türkiye’nin paylaşıldığı bölümlerin renkli ve net bir şekilde gösterilmesi dikkat çekiyor.
Yayınevi yetkililerinden Osman Bulkan ise, kitapla ilgili sorularımıza “Kesinlikle yanlışlık oldu. Yayınevimizce basılan ve İlköğretim okullarının dördüncü sınıflarına okutulan kitabın 417’inci sayfasında Sevr Antlaşması anlatılıyor. O sayfada olması gereken harita yanlışlıkla bu kitabımızın ilgili sayfasında da basılmış. Yayınevi olarak dağıtım yaptığımız bütün kitapçılara ulaşmaya çalışıyoruz. Hatayı düzelteceğiz” açıklamasını yaptı.

Kurul’dan ses yok
Ancak, okulların Eylül ayında açıldığı varsayılınca, bu hatanın günümüze kadar fark edilmemesi soru işaretleri yaratıyor. Ayrıca Milli Eğitim Talim ve Terbiye Kurulu’nun Yardımcı kaynakları incelemekle ilgili biriminin, bu hatayı fark etmeden kitaba onay vermesi dikkat çekiyor. Skandalla ilgili bilgi almak istediğimiz Talim ve Terbiye Kurulu ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.



Kitaptaki Sevr haritasında Türkiye’nin mevcut sınırları muğlak çizgilerle belirtilirken, ülkemizin paylaşıldığı bölümler ise renkli ve net bir şekilde gösterilmiş.



İşte o anlaşmanın bazı maddeleri
* Osmanlı Devleti, İstanbul ve çevresi ile Anadolu’da küçük bir toprak parçasından ibaret olacak, fakat Osmanlılar, antlaşma hükümlerine saygı göstermezlerse ve uymazlarsa, İstanbul da ellerinden alınacak.
* Osmanlı sınırları, Trakya’da Midye’nin çok daha doğusundan başlayarak Büyük Çekmece Gölü’ne inecek, bu hattın batısında kalan Trakya, Yunanistan’a verilecekti. Güney sınırı ise, İskenderun Körfezi ile Antalya Körfezi arasında bulunan Karataş Burnu’ndan başlamak suretiyle Antep, Urfa ve Mardin’i dışta bırakarak Irak sınırına varacak.
* Boğazlar, savaş zamanında bile bütün devletlerin gemilerine açık bulundurulacak ve özel bir bayrağı ve bütçesi olan bir Avrupa komisyonu tarafından kontrol edilecek.
* İngiliz, Fransız, İtalyan ve Japonlardan kurulacak bir komisyonun adli kapitülasyonların yerine geçmek üzere, koyacağı bir usulü Osmanlılar kabul edecekler. Kapitülasyonlardan bütün müttefik uyrukları yararlanacak.
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 13.01.08, 20:08
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart

yeni çağın her dediğine inanmamak lazım
  #3 (permalink)  
Alt 14.01.08, 18:54
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

saolasın sadıkkkk
 

Konuya Ait Popüler Kelimeler
sevr anlaşmasındaki paylaşmayı gösteren harita serv haritası sevr anlaşmasındaki paylaşma sevr antlaşmasındaki paylaşmayı gösteren harita sevr antlaşmasında paylaşmayı gösteren harita sevr antlaşması ile ilgili resimler sevr antlaşması paylaşmayı gösteren harita sevr antlaşmasındaki paylaşmayı gösteren harita çizme sevr anlaşmasındaki paylaşmayı gösteren harita yorumları sevr anlaşmasındaki paylaşmayı gösteren harita çizme sevr anlaşmasındaki paylaşmayı gösteren harita çizimi sevr antlaşmasında paylaşmayı gösteren harita resmi ve bilgileri sevr anlaşmasındaki paylaşmayı gösteren harita resmi sevr antlaşmasındaki paylasmayi gosteren harita ciziniz sevr antlaşmasındaki paylasmayi gosteren harita ciziniz sevr antlasmasindaki paylasmayi gosteren bir harita

Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006