KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Beşiktaş


Beşiktaş


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 12.12.07, 00:06
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Avrupa'ya dramatik veda: 2-0

Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş, son grup maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 2-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etti. Beşiktaş bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılsaydı, grubun bir diğer maçı olan Marsilya - Liverpool karşılaşmasının sonucuna bakmaksızın Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkacaktı.

Karşılaşmanın ilk yarısına kontrollü başlayan her iki takım pozisyon bulmakta zorlanırken, Porto ilk yarının son dakikasında Lucho Gonzalez ile 1-0'lık avantaj yakaladı. İkinci yarıya bir hayli rahat başlayan Porto, sahasında oynamanın avantajını da kullanarak, 62. dakikada Ricardo Quaresma ile bir gol daha buldu ve A Grubu'nu birincilikle tamamladı.

A GRUBU'NDA DİĞER BİLET LIVERPOOL'UN: 0-4
A Grubu'nda oynanan bir diğer mücadelede ise İngiliz devi FC Liverpool, deplasmanda Erik Gerets'in çalıştırdığı Marsilya'yı 4-0 mağlup etti ve Devler Ligi'nde bir üst tura çıkan taraf oldu. Bu sonuçlarla Marsilya ise grupta 3. olarak yoluna UEFA Kupası'nda devam edecek.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Sektioui'nin ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Rüştü, topu iki hamlede kontrol etti.
8. dakikada Delgado'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Helton, sektirdiği topu ikinci hamlede kontrol etti.
12. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Lisandro'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ancak hakem, yardımcısının uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.
41. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Bosingwa, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bosingwa'nın yerden vuruşunda kaleci Rüştü, topu köşeden kornere çeldi.
43. dakikada topla ceza sahasına giren Sektioui'nin sol çarprazdan vuruşunda kaleci Rüştü, topu son anda kornere çeldi.
44. dakikada Meirelies'in ceza sahasına havalandırdığı topta kaleci Rüştü ve Beşiktaş defansının ofsayt diye duraksadığı pozisyonda Sektioui, pasını Lucho Gonzalez'e çıkardı. Bu futbolcu, topu boş ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 1-0


MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Bobo'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Serdar Özkan'ın yerden vuruşunda kaleci Helton, topu direk dibinden kornere çeldi.
47. dakikada Tello'nun sağdan kullandığı kornerde arka direkte Cisse, müsait pozisyonda etkisiz bir vuruş yaptı. Top yandan auta gitti.
55. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Assunçao'nun çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
61. dakikada Sektioui'nin sağ kanattan ceza sahasına ortasında kale önünde Quaresma'nın kafa vuruşunda kaleci Rüştü, topu güçlükle çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
62. dakikada Ali Tandoğan'ın kafasından seken topu önünde bulan ve ceza sahasına sokulan Quaresma, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 2-0
79. dakikada ceza sahasında topla buluşan Lisandro'nun sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
86. dakikada Delgado'nun soldan kullandığı kornerde iyi yükselen İbrahim Toraman'ın kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
89. dakikada topla ceza sahasına giren Bosingwa'nın sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.


STAT: Dragao
HAKEMLER: Peter Fröjdfeldt, Henrik Andren, Fredrik Nilsson (İsveç)
PORTO: Helton, Bosingwa, Emanuel, Alves, Fucile (Cech dk. 75), Lucho Gonzalez (Bolatti dk. 81), Assunçao, Meireles, Sektioui (Helder Postiga dk. 73), Quaresma, Lisandro
YEDEKLER: Nuno, Mariano Gonzalez, Joao Paulo, Adriano
TEKNİK DİREKTÖR: Jesualdo Ferreira
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Burak (İbrahim Akın dk. 46), Tello (Higuain dk. 84), Delgado, Bobo
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, Mehmet Sedef, Koray, İbrahim Kaş
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GOLLER: Lucho Gonzalez (dk. 44), Quaresma (dk. 62) (Porto)
SARI KARTLAR: Quaresma (Porto), Rüştü, Bobo, İbrahim Toraman (Beşiktaş)


FC PORTO-BEŞİKTAŞ MAÇINDAN NOTLAR...
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda FC Porto karşısında Bursaspor karşısındaki ilk 11'i 1 oyuncu dışında bozmadı. Ertuğrul Sağlam, FC Porto ile yapılan kader maçında, Bursaspor karşısındaki kadroda tek değişiklik yaptı.


Genç teknik adam, bu akşamki kader karşılaşmasında, Bursaspor karşısında ilk 11'de sahada olan Arjantinli oyuncu Higuain'i yedeğe çekip, bu oyuncunun yerine Burak'a ilk 11'de görev verdi. Ligde en son Fenerbahçe maçında ilk 11'de görev yapan Burak, Avrupa maçlarında ise fazla şans bulamadı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında hiç forma giymeyen genç oyuncu, Avrupa'da yalnızca 2. ön eleme turu maçında İsviçre'nin FC Zürih takımıyla yapılan karşılaşmada sonradan oyuna girip 12 dakika görev almıştı.

Siyah-beyazlı takımın mutlak kazanması gereken karşılaşmada Burak, gol noktalarında Brezilyalı oyuncu Bobo ile birlikte görev yaptı.

Bu arada sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan İbrahim Kaş ve Serdar Kurtuluş da maç kadrosunda kendilerine yer bulurken, kaleci Hakan'ın yanısıra Mehmet Sedef, Higuain, Koray ve İbrahim Akın da FC Porto maçında yedek soyundu.

Beşiktaş'ta, sakatlıkları bulunan Gökhan Zan, Mehmet Yozgatlı, Nobre, Diatta ve Ricardinho, Porto'daki maç kafilesinde yer almayıp İstanbul'da kalmışlardı.

RÜŞTÜ'DEN BÜYÜK ÖZVERİ
Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, amcasının oğlunu yitirmesine karşın büyük bir özveride bulunarak takımını FC Porto ile yapılan önemli maçta yalnız bırakmadı. Son haftalarda ilk 11'de görev alan Rüştü, yaşadığı acıyı unutarak FC Porto karşısında da takımının başarısı için ter döktü.


BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaş'ın gruptan çıkıp çıkmayacağını belirleyecek maçta, az sayıdaki siyah-beyazlı taraftar da yalnız bırakmadı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yanısıra İstanbul'dan gelen 500 kadar taraftar da maçın yapıldığı statta kendilerine ayrılan tribünde takımlarına destek verdi.


İki takımın da grubundaki kaderini belirleyecek karşılaşmada ise stat dolmadı. Kapasitesi 50 bin 500 kadar olan Dragao Stadı'nda FC Porto taraftarları da olmak üzere yaklaşık 30 bin kişi karşılaşmayı izledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmada siyah-beyazlı takımı yalnız bırakmayarak tribündeki yerlerini aldılar.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 12.12.07, 01:04
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

yazık olduu
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006