KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.05.07, 13:04
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Pırıl pırıl dişlere kavuşabilirsiniz

İnci gibi dişlerine hayran olduğumuz, “ne kadar güzel gülüyor” diye imrenerek baktığımız kişilerin sırrı güzel ve doğal dişlerdir.

Eğer bu kişiler doğuştan şanslı değiller ise güzel gülüşlerinin arkasında mutlaka bir diş hekimi vardır.

Günümüz diş hekimliğinde; diş hekimleri bir mimar, bir heykeltıraş gibi, dişlerinizi yeniden tasarlayarak size muhteşem bir gülüş kazandırabilir.
Tasarım yapılırken kişinin yüz şekli, ten rengi, dudaklarının şekli, diş etleri ve cinsiyeti göz önüne alınır. Yuvarlak yüze sahip bir kişiye uzun ve ince dişler tasarlanarak, ince görünmesi sağlanabilir.

Dişler yaşla birlikte rengini ve ışıltısını kaybeder. Zamanla aşınır ve boylarında değişimler meydana gelebilir. Dişler kısaldıkça her birinin kendilerine has şekilleri deforme olur, tek tek yerine daha blok tarzda algılanır hale gelirler ve dudakları takip eden kavisleri bozulur. Bu çok belirgin bir şekilde dişlerin estetiğini olumsuz olarak etkiler, gülümsemenin tılsımını bozar. Diş hekiminiz en uygun tekniklerle, sizi olduğundan daha yaşlı gösteren bu değişimlerin bertaraf ederek gülüşünüzü yıllar öncesine geri götürebilir.

Estetik gülümsemeden hiçbir zaman bembeyaz kocaman dişler anlaşılmamalıdır.
En güzel gülüş ve en güzel diş, en doğal görünenidir. Dişleri doğal boylarına yaklaştırarak ve şekillerini düzelterek daha genç bir gülümseme elde etmek bugünün en son teknoloji seramikleri ve yapıştırıcıları ile mümkün. Doğal dişlerde yüz şekliyle dişlerin şekli arasında bir uyum bulunur. Uzun bir yüzünüz var ise dişleriniz de uzun veya uzuna çok yakındır. Doğadaki var olan bu uyumu, yaptığımız estetik uygulamalarda da kullanarak doğal gülüşler yakalayabiliyoruz.

SÜREÇ:

İlk randevuda hastanın problemleri, ihtiyaçları ve beklentileri dinlenir. Hastanın beklentileri önemlidir çünkü gerçeküstü beklentiler hastayı düş kırıklığına uğratır. Bu seansta hastanın psikolojik durumu ve karakter tahlili yapılır. Hasta özellikle konuşturularak diş-çene-yüz ilişkileri değerlendirilir. Ağız içi, dışı ve yüz fotoğrafları alınır. Rahat konumdayken dudak kapanış ve gülümseme fotoğrafları çekilir. Ayrıca alt-üst çene modelleri elde edilir. Dişlerinin renk kaydı alınır. Panaromik film denilen tüm diş ve çene röntgeni alınır. Ardından elde edilen veriler değerlendirilir ve tedavi seçenekleri sunulur. Hastayla beraber ağız modeli ve fotoğrafları değerlendirilir. Hastanın beklentileri doğrultusunda olabilecek son hali tartışılır. Günümüz teknolojisiyle son hali görüntüleri bilgisayar ekranında gösterilebilir.

KULLANILAN TEKNİKLER:

-Porselen Laminate Veneer
-Diş Beyazlatma
-Bonding(kompozit dolgu)
-Metal desteksiz porselen kuronlar
-Porselen dolgular
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 11.05.07, 21:42
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

teşekkürler.....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006