KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.05.07, 12:58
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Damar sertliği kanserden daha fazla can alıyor

Samsun -AA- Dünyada damar sertliğinin kanserden daha fazla ölüme sebep olduğu bildirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Göl, önemli bir sağlık problemi olan damar sertliğinin kimi zaman ileri yaşlarda, kimi zaman ise genç yaşlarda vücuda yaptığı hasarlarla kendini belli ettiğini söyledi.

Damar sertliğinden korunmak için sigaradan kurtulmak, spor yapmak, dengeli beslenmek ve stresten uzak durmak gerektiğini belirten Göl, ''Beyni besleyen şah
damarlarının tıkanması geçici veya kalıcı körlük ya da felçler, inmelerle sonuçlanmaktadır. Bacaklarımızı besleyen damarların tıkanması yürümekle bacaklarda ortaya çıkan ağrı, ayaklarda yaralar, kangren ile sonuçlanabilmektedir. Kalbi besleyen koroner damarların tıkanması ise istirahatte ya da egzersiz ile ortaya çıkan göğüs ağrısı, göğüste yanma, kalp krizi, kalpte ritm bozuklukları ve bunların komplikasyonları ile doğrudan ölüme varan sorunlara yol açmaktadır'' dedi.

Doç. Dr. Göl, damar sertliğinin erkeklerde kadınlara oranla daha sık görüldüğünü vurgulayarak, erkek olmanın damar sertliği için bir risk faktörü olduğunu ifade etti.

Kadınlarda ise menopoz sonrası koroner kalp hastalığı sıklığının erkeklere yakın olduğunu söyleyen Göl, diğer risk faktörlerini ise şöyle sıraladı:''Ailesinde erken yaşta kalp hastalığına yakalanmış kişiler, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kan yağlarının yüksekliği, pıhtılaşmanın kolaylaştığı bazı hastalıklar ve sigara damar sertliğinin risk faktörlerini oluşturur.''
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 11.05.07, 21:48
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

teşekkürler.....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006