KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.06.11, 16:00
!Kenny4ever! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 31.05.11
Erkek
Mesajlar: 160
Teşekkürler: 26
Üyeye 23 kez teşekkür edildi
Soru İşareti Beyonce Kimdir?

Tüm zamanların en çok ilgi gören bayan vokal gruplarından Destiny's Child'ın kurucu üyesi ve baş şarkı yazarı Beyonce Giselle Knowles, 4 Eylül 1981'de Amerika - Huston'da dünyaya geldi. Müzikle ilgilenip kariyer sahibi olma düşüncesine kapıldığında henüz 7 yaşında olan Beyonce, katıldığı yetenek yarışmasında LaTavia Robertson ile tanıştı. Kurduğu "Girls Time" grubundaki partneri olan kuzeni Kelly Rowland'ın da katılımıyla oluşan üçlüyü, dördüncü ve son üye olan LeToya Luckett tamamladı. Ellerinde büyük umutlarının ve hayallerinin ötesinde bir şey yoktu. Ta ki Destiny's Child (Kaderin Çocuğu) ismini yanlarına alana kadar.

Grup 1997 yılında, kendi isimleriyle piyasaya sundukları albümün ilk single parçası olan "No, No, No" ile müzik dünyasına bomba gibi girdi. Ancak yakaladıkları başarı, iki yıl sonra çıkacak olan "The Writing's On The Wall"un getireceğinin yanında sayılmayacak kadar küçük kaldı. Dünya çapında 10 milyonun üzerinde satılan albüm, "Jumpin' Jumpin'", "Say My Name" ve "Bills, Bills, Bills" gibi hit parçalarıyla müzik listelerini altüst etti. Bir yıl sonra Michelle Williams'ın da katılımının ardından grup, "Survivor"ı kaydetti. 9 milyon gibi müthiş bir satış rakamına ulaşılmasının ardından 2001'de iki de Grammy ödülü kazanma başarısı gösteren topluluk, müzik dünyasının zirvesine yerleşti.

Grubun "Jumpin' Jumpin'", "Survivor" gibi çok önemli parçalarının üreticisi olan Beyonce, daha sonra müzikal çalışmalarını solo kariyerinde sürdürmeye karar vererek bu alandaki ilk çalışması olan "Dangerously In Love"ı kaydetti. Şarkıların yanında bilgisayarda izlenebilecek multimedya içeriğiyle de dikkat çeken, "Gift From Virgo" isimli bir de gizli şarkıya yer verilen 2003 çıkışlı albüm, Sony Music Columbia etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.

Çok sayıda önemli ismi bir araya getiren, profesyonel düzenlemeleri ve sunumuyla çalışma aşamasında gösterilen titizliği hissettiren albümün yapımcıları arasında Beyonce Knowles'in yanısıra Rich Harrison, Scott Storch, Focus ve Bryce Wilson da yer aldı. Yaratıcı kadroda ise şu isimler çalıştı; vokallerde Luther Vandross, Sean Paul, rap vokallerinde Jay-Z, Big Boi, Missy Elliot, Sleepy Brown, gitarlarda Dan Workman, Phil Hamilton, John Brousard, bassta Bryon Miller, davullarda Ivan Hampden, perküsyonda Bashiri Johnson, arkaplan vokallerde Tawatha Agee, Brenda White-King ve Candace Thomas.

Beyonce, bu ilk albümüyle geniş bir dinleyici kitlesinin beğenisini kazandı. Şarkı yazma konusundaki yeteneğini, özgün tavrıyla sergilemeyi başaran şarkıcı, 'gerçek bir sanatçı' olarak değerlendirilme hayallerinin gerçekleşebileceğinin sinyallerini vermiş oldu. Jay-Z ile birlikte seslendirdiği, olay yaratan "Crazy In Love" ile başlayan ve 15 parçadan oluşan "Dangerously In Love" albümü, Beyonce Knowles'in solo kariyerine attığı hızlı ve güçlü adımın bir simgesi olarak raflardaki yerini aldı.

Aktörlük konusundaki yeteneğini sergilemek amacıyla 2001'de MTV'nin "Carmen"inde oynayan Beyonce, bir yıl sonra şansını beyazperdede denemiş ve "Austin Powers In Goldmember"'da Foxy Cleopatra'yı canlandırmıştı. "The Fighting Temptations" ve sonrasında gelen çeşitli yapımlarla bu yönünü de güçlendirmeyi hedefleyen genç şarkıcı, ayrıca Pepsi ve L'Oreal reklamlarında da boy gösterdi.

Genç şarkıcı, 46. Grammy Ödül Töreni'nde, 5 dalda Grammy ödülü alarak geceye damgasını vurdu. Seslendirdiği ''Dangerously in Love'' adlı şarkısıyla Rhtytmperformans ve en iyi çağdaş R&B (Rhythm and Blues) kategorilerinde 2 ödül alan Knowles, erkek arkadaşı Jay-Z ile birlikte seslendirdiği ''Crazy in Love'' adlı parçasıyla rap/sung işbirliği ve en iyi R&B şarkısı kategorilerinde de iki ödül kazandı. Knowles ayrıca, Vandross ile düet yaparak söylediği ''The Closer I Get To You'' parçasıyla en iyi R&B performansı dalında 5. ödülün sahibi oldu.

Knowles böylece, daha önce kendisi gibi 5 dalda Grammy ödülü kazanan Alicia Keys, Norah, Jones ve Lauryn Hill ile birlikte en çok Grammy ödülü alan bayan sanatçılar arasına katıldı.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006