KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.06.11, 15:53
!Kenny4ever! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 31.05.11
Erkek
Mesajlar: 160
Teşekkürler: 26
Üyeye 23 kez teşekkür edildi
Soru İşareti Kiss Kimdir?

`Wicked Lester`in dağılmasını izleyen Kiss 1972`de ritim gitar ve vokalde Paul Stanley (doğumu Paul Eisen, 20 Ocak 1950, New York) ve bas gitar ve vokalde Gene Simmons`ın (d. Chaim Witz, 25 Ağustos 1949, Haifa, Israel) davula Peter Criss`i (d. Peter Crisscoula, 27 Aralık 1947, New York) ve lead gitar ile vokale Ace Frehley`i (d. Paul Frehley, 22 Nisan 1951, New York) çağırmasıyla kurulmuş. 1973`te Hotel Diplomat, Manhattan`da henüz ikinci gösterilerini yaparlarken yapımcı Bill Aucoin tarafından ilk kontratları önlerine sürüldü.
İki hafta sonra artık Kiss Neil Bogart`ın yeni kurmuş bulunduğu Casablanca Records ile anlaşmalıydı. Büyük bir hırs ve hız örneği göstererek bu anlaşmalı ilk yılda ilk üç albümünü çıkardı ancak istediği başarılara ulaşamadı. Ancak 1975 Yazında ilk 45`likleri `Alive!`ın çıkmasıyla şansları döndü. 45`likteki diğer parça ise Kasım`da Amerikan 45`likler listesinde 12 numaraya kadar yükselen `Rock And Roll All Nite` idi. Kiss`in cazibesinde kuruluşundan bu yana hep konserlerinin payı büyük olmuştur. Kostümler, makyajlar, sahne efektleri biraraya gelerek `The Greatest Rock `n` Roll Show On Earth` denen kavramı oluşturuyordu. Sahne şovları ile milyonları büyüleyen Kiss`in `Alive`, topluluğa platin plak getiren ilk albüm oldu. `Destroyer` da en az `Alive` kadar başarılıydı, üstelik bu ikincisinde onları Amerika`da ilk kez İlk On listesiyle tanıştıran, ve şarkı sözlerini yazan Peter Criss`e ödül kazandıran `Beth` parçası da bulunuyordu. Sonraki işler; `Rock And Roll Over`, `Love Gun` ve `Alive II`nin herbiri platin kazandı. Kiss`in müzik dünyasının vazgeçilmezlerinden olacağını müjdeleyen bu çalışmalar bir Kiss tarzı da oturtuyordu.
1977`de Kiss Gallup`un yaptığı araştırmalarda Amerika`nın en popüler hareketi olarak kabul gördü. Ticari bir rüya oluverdiler: Makyaj malzemelerinin, maskelerin, oyunlarınhatta tilt makinelerinin Kiss adı altında satışı patlayıverdi. Marvel Comics Kiss üzerine iki çizgiroman kitabı çıkardı. `Kiss Meet The Phantom Of The Park` isimli uzunmetrajlı bir bilim kurgu filmi çekildi. Hayran Derneği `Kiss Army`nin üye sayısı hızla milyona yaklaşıyordu. 1978 Eylül`ünde grubun dört elemanı da solo albümlerini aynı günde çıkardılar. Bu da kayıtlı müzik tarihinde görülmüş en büyük talebi beraberinde getirdi. Ace Frehley 45`liğindeki `New York Groove` ile Amerika`da İlk 20`ye girdi. Çalışmasında Cher, Donna Summer, Bob Seger ve Janis Ian gibi isimlere yer veren Gene Simmons ise `Radioactive` ile İngiltere`de büyük bir başarı elde etti.
Dünya çapında bilinen `I Was Made For Lovin` You` parçasını içeren `Dynasty` 1979`da çıktıktan sonra toplulukta çatırtılar duyulmaya başladı. Peter Criss`in yerine daha önce Frehley`le çalışmış olan Anton Fig geldi. Fig 1980`deki `Unmasked`ta da çaldı ancak daha sonra yerine ilk deneyimini aynı yıl bir turnede alacak olan Eric Carrgeldi (d. 12 Temmuz 1950, ö.24 Kasım 1991). `Music From The Elder` albümünde Kiss tarzı müziğe çok güzel örnekler ve bir çok deneme bulunuyordu. Orkestra ve koro da unutulmamıştı. Bu cesur deneme satışlarda pek de iyi bir rakama ulaşamadı. Frehley, 1982 Aralık`ında topluluğun müzik gidişatını beğenmediğinden ayrıldı. Zaten ayrılmasından önceki iki albümde onun yerine daha çok yabancı müzisyenler çalmıştı. Bruce Kulick ve Vincent Cusano (sonraki adıyla Vinnie Vincent) lead gitardaydılar 1982`deki `Creatures Of The Night` çalışmasında. 1983`e gelindiğinde Kiss`in tanınmışlığı, popülaritesi ve ünü azalıyordu.
Beklenmedik hareketlerle toparlanmaya çalışıyorlardı. MTV`de kurulduklarından beri onlara gizem katmış olan efsanevi makyajı sildiler. Vinnie Vincent`in ilk kez toplulukla çalıştığı `Lick It Up` ile İngiltere`de İlk On`daydılar. `Animalize` ile bu toparlanma çalışmaları devam etti. Mark St. John (b. Mark Norton), Vincent`in yerine geldi. Ancak grupla beraberliği kısa sürdü, BruceKulick ilk başta saklansa da 1984 Avrupa Tur`undan sonra St. John`un yerini aldı. `Asylum` ve `Crazy Nights` ile de gündemde kalmayı becerdiler. `Crazy Nights`ta İngiltere`deki en iyi 45`likleri olan, 1987 Ekim`inde 4 numaraya kadar yükselen ve ardından `Reason To Live`i listeye sokan `Crazy Crazy Nights` parçası da vardı. Çok geçmeden bir başka hit `Forever` piyasaya sürüldü.
Eric Carr kansere yakalandığından sonraki albümün çalışmaları ertelendi. 24 Kasım 1991`de, New York`ta, 41 yaşında hayata veda etti. Bu darbeye rağmen Kiss bir klasik olan `God Gave Rock `N` Roll To You II` parçasını yeniden yorumladı ve `Bill And Ted`s Bogus Journey` isimli filmin müziklerine ekledi. Eric Singer (önceden Black Sabbath; Badlands) davula getirildi. `Revenge` eski Kiss satışlarını tekrar yaşattı gruba, bu da kötü gidişe bir dur demek oluyordu.
1994`teki `Kiss My Ass` isimli teşekkür albümünde kimler yoktu ki? Faith No More, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Garth Brooks, Lemonheads,Dinosaur Jr, Rage Against The Machine ve daha bir sürü ünlü isim. Bu çalışmaya olan ilgi tarihi bir MTV Unplugged gösterisini de beraberinde getirdi. Topluluğa sonradan katılan Bruce Kulick ve Eric Singer, Simmons ve Stanley ile birlikte programda olacaklardı ama Frehley ve Criss bir birleşme turu için geri döndiler.
Tur o kadar başarılıydı ki Kulick ve Singer kızdılar ve ikisi birden Kiss`den ayrıldıklarını açıkladılar. Bu kızgınlık daha sonra, `Carnival Of Souls` albümünün çıkmasıyla iyice büyüdü, çünkü bu albümde hem Kulick hem de Singer çalıyordu, albümden önce topluluğu terketmelerine rağmen...
1997`de Vincent Kiss`e dava açtı. Bir yıl sonra `Psycho Circus` ile çekirdek kadronun tekrar bir araya geldiği duyurulmuş oluyordu. Listelerde 3 numaraya yükselen bu albümün ismi ayrıca yeni dönem çizgiroman şirketlerinden çıkan çizgiroman dergisinin de adı oluyordu. Kiss`in aynı firma tarafından çıkarılan ödüllü oyuncaklarını internette bulabilirsiniz. Dünyaca ünlü bir çok grubun kendilerine örnek aldıklarını hiç çekinmeden açıkladıkları Kiss`in ve otuzuncu yılına yaklaşan tarihinin bir neslin müzik tadındaki etkisi, özellikle de Amerika`da, rakipsiz denecek kadar büyüktür.
<
Kiss 1973 yılında New York`ta kurulan Amerikalı hard rock grubu. Makyajları ve sahne kostümleriyle tanınan grup gösterişli sahne şovlarıyla 1970`lerin ortalarında ün kazanmıştır. Grup bugüne kadar 24 altın plak kazanmıştır.[1] Grubun dünya çapında albüm satışları 90 milyonun üzerindedir.[2][3]

Grubun ilk oluşumun adı "Sid Cup Kent" di. The Village Voice dergisine verdikleri bir ilan sonucu tüm gün yeni gitarist deneyen ekip, verimsiz bir günün bitirirken bir ayağında kırmızı diğerinde turuncu ayakkabısı olan biri içeri girdi. Hiç kimse ile konuşmadan orda duran gitarı eline alıp bangır bangır çalmaya başladı. Şaşıran grup kurucuları bu adamı hemen gruba dahil ettiler. Bu kişi daha sonra da müzik tarihine Paul "Ace" Frehley olarak geçti. Kiss` in " Alive " adlı albümü Amerika Kongresi tarafından seçilen Amerikan müzik tarihini temsil eden 800 albümün arasında yer aldı.

Grubun ilk kadrosu Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley ve Peter Criss`den oluşuyordu.

Konu başlıkları 1 Grup üyeleri 2 Eski grup üyeleri 3 Kaynak 4 Dış bağlantılar // Grup üyeleri Paul Stanley - ritim gitar, vokal (1973-günümüz) Gene Simmons - bas gitar, vokal (1973-günümüz) Tommy Thayer - solo gitar (2002-günümüz) Eric Singer - davul (1991-1996, 2001-2002, 2004-günümüz) Eski grup üyeleri Peter Criss - davul, vokaller (1973-1980, 1996-2001, 2002-2004) Ace Frehley - gitar, vokaller (1973-1982, 1996-2002) Eric Carr - davul (1980-1991) Vinnie Vincent - gitar, geri vokalller (1982-1984) Mark St. John - gitar, vokaller (1984) Bruce Kulick - gitar, vokaller (1984-1996) Kaynak ^ "Artist Tallies". Billboard 28 Ekim 2007 ^ Falina, Melanie. "Kiss My Asshole: Tongue-Wagging Gene Simmons Summons the Kiss Army". Chicago Innerview. 30 Temmuz 2006. ^ "Sam Bass-Designed ACDelco/KISS Cavalier Unveiled". Sam Bass Illustration & Design, Inc. 30 Temmuz 2006. Dış bağlantılar Wikimedia Commons`ta: Kiss ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur. Resmi web siteleri: Kiss Paul Stanley Gene Simmons Tommy Thayer Eric Singer Peter Criss Bruce Kulick ABD`li bir müzik grubu
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
gene simmons kimdir

Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006