KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.06.11, 15:45
!Kenny4ever! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 31.05.11
Erkek
Mesajlar: 160
Teşekkürler: 26
Üyeye 23 kez teşekkür edildi
Soru İşareti Barrack Obama Kimdir?

Barack Hussein Obama (d. 4 Aðustos 1961) ABD Senatosunda Illinois eyaletini temsil eden iki senatörden biridir ve 4 Kasým 2008'de yapýlacak olan 2008 ABD baþkanlýk seçimleri'nde Demokratik Parti'nin ABD baþkan adayýdýr.

Yaþamý
Barack Obama 4 Kasým 1961 tarihinde ABD'nin Hawaii eyaletinin Honolulu kentinde dünyaya geldi. Babasý ayný isimli Kenyalý bir Müslüman olup annesi Ann Durham'la evlendiði sýrada yabancý öðrenci olarak Hawaii'de bulunmaktaydý. Obama 2 yaþýndayken anne ve babasý boþandýlar. Babasý Harvard Üniversitesi'nden doktora aldý ve Kenya'ya geri döndü. Annesi ise gene yabancý bir öðrenci olan Endonezyalý müslüman Lolo Soetoro'yla evlendi. Annesi ve üvey babasýyla birlikte Endonezya'ya taþýnan Obama 6-10 yaþlarý arasýnda Cakarta'da ilkokula devam etti. Sonra Honolulu'ya geri dönerek 1979 yýlýnda liseyi bitirene kadar anneannesi ve dedesi tarafýndan büyütüldü. Liseden sonra Los Angeles'teki Occidental College'de üniversitenin ilk iki sýnýfýný okudu ve New York'taki Columbia Üniversitesi'ne geçerek 1983 yýlýnda Siyasal Bilimler bölümünden mezun oldu. 1988 yýlýnda Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve burada "Harvard Law Review" dergisinin editörlüðüne seçilen ilk siyahi oldu. 1991 yýlýnda avukatlýk diplomasýný aldý.

Dinsel ve etnik kökeni
Amerikan medyasýnýn bazý ögeleri Obama'nýn üvey babasýnýn onu zorla Ýslam dinine zorladýðýný ve onu Endonezya'daki radikal Ýslamcý bir okula gönderdigini iddia etmiþti. Sonradan ise okulun farklý dinlerden öðrencilerinin bulundugu bir devlet okulu olduðu ortaya çýktý. Obama bugün United Church of Christ mezhebine baðlý bir Protestan Hristiyan'dýr.

Obama, etnik arka planýyla da ilgi çekiyor. Kenyalý Müslüman bir aileden gelen babasý, Harvard Üniversitesi'nde eðitim için geldikten sonra Kansaslý beyaz annesiyle tanýþmýþ ve bir süre evli kalan çift Havaii'de yaþamýþ. Barack Hussein Obama, 1961 yýlýnda burada dünyaya gelmiþ. Babasý Kenya'ya döndükten sonra, beyaz anneannesi ve dedesinin yanýnda büyüyen Obama, annesinin ikinci evliliði sebebiyle 4 yýl da Endonezya'da yaþamýþ. Amerikan Senatosu'nun tek siyahî üyesi olan Obama, kampanyasýný, deðiþim kavramý üzerine kuruyor ve Washington'daki iþleyiþin deðiþmesi gerektiðini savunuyor. Demokratik Parti'li genç kuþaðýn gözdesi durumunda.

Siyasi yaþamý
Obama 1997 yýlýndan 2004 yýlýna dek Illinois eyaletinde senatör olarak görev yaptý. Kasým 2004 tarihinde ise ABD Senatosu'nuna % 70'lik bir oy çoðunluðu almak suretiyle seçildi. ABD Senatosu'nda henüz 6 yýllýk ilk dönemini tamamlamadan önce 10 Þubat 2007 tarihinde 2008 ABD baþkanlýk seçimlerine Demokratik Parti'den adaylýðýný koyduðunu açýkladý.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006