KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.06.11, 12:05
!Kenny4ever! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 31.05.11
Erkek
Mesajlar: 160
Teşekkürler: 26
Üyeye 23 kez teşekkür edildi
Standart Epica Kimdir?

Gothic Metal'e daha yeni olmalarına rağmen damgalarını vurmuş bir grup Epica. Grubun hikayesi 2002'nin sonlarına doğru , Epica'nın kurucusu diyebileceğimiz Mark Jansen'in grubu After Forever ı bırakmasıyla başlar.

Baska tarzlar arayısı icinde olan MArk jansen Sahara Dust adı altında kurar grubunu ve Trail of Tears vokali Helena Michaelsen gruba bayan vokal olarak katılır fakat bu durum fazla uzun sürmez ve gruptan ayrılmasıyla su an Epica deyince akla gelen ilk isim olan Simone Simons katılır gruba.Grubun kadrosu gitarist Ad Sluijter,baterist Jeroen Simons,basçıları Yves Huts ve klavyede Coen Janssen ile tamamlanır ve Kamelot'un albümünden esinlenilerek grubun adı Epica olarak degistirilir.

Ve 2003'te en başarılı albümlerinden The Phantom Agony'yi keman, viyolonsel gibi klasik müzik enstrümanlarını da katarak cıkardılar.

2005te Maya kültürünsen esinlenerek olusturdukları parcalardan olusan Consign to Oblivion albümünü piyasaya çıkardılar.Grup ayrıca Kamelotla da ortak çalışmalarda bulunarak daha da tanınır hale geldi.

Son olarak Joyride isimli bir Hollanda yapımı filmin sonudtracklerini yaptılar. Diger albümlerinde oldugu gibi bu da tipik Epica izlerini taşımakta.

Epica daha 2000li yıllarda piyasaya cıkmıs olmasına rağmen türünde adını duyurabilmiş,ve gercekten çok başarılı çalışmalara imza atmış bir grup.ileriki yıllarda nerede olacaklarının işaretini veriyorlar, özlellikle Simone Simons daha 85 dogumlu ve bu yasında böyle bir grubu tasıyabilmesi , ileride neler yapabileceklerini de gösteriyor.

Grup elemanları:

Simone Simons - Mezzo-soprano vokal
Mark Jansen - Gitar
Ad Sluijter - Gitar
Yves Huts - Bass
Coen Janssen - Klavye
Jeroen Simons -Davul

Albümleri:

Cry for the Moon (2003)
The Phantom Agony (2003)
Consign to Oblivion(2005)
The Score - An Epic Journey (2005)

+ rep pls

Bu mesaj; !Kenny4ever! tarafından '03.06.11 - 12:27' tarihinde değiştirildi. Sebep: Üst üste birden fazla mesaj yazamazsınız.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006