KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.08.12, 21:25
DennisBerkamp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 15.08.12
Erkek
Mesajlar: 16
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Van Persie ne kadar kazanacak?

Manchester United'ın Arsenal'den uzun uğraşlar sonucu kadrosuna kattığı Van Persie'nin alacağı rakam dudak uçuklatır cinsten...

Sezonun flaş transferlerinden bir tanesini gerçekleştirmeye hazırlanan Manchester United, Arsenal ve Van Persie'ye toplamda 72.8 milyon poundluk para ödeyecek.
Robin van Persie, perşembe günü sağlık kontrolünden geçmesinin ardından kendisini Manchester Unitedlı yapacak olan 4 yıllık sözleşmeye imza atacak. Hollandalı golcü Kırmızı-Şeytan simgeli kulüpten haftalık olarak 235 bin pound kazanacak. Düz bir hesap yapıldığı zaman Van Persie, Manchester ekibinden yıllık 12.2 milyon pound kazanacak ve bu rakam 4 yıl içerisinde 48.8 milyon pound yapıyor.
Forvet oyuncusu 29 yaşında ve imzalayacağı son sözleşmenin kendisi için sonuncu değerli sözleşme olacağının farkında. Kariyerinin son büyük anlaşmasını yapacak olan oyuncu, Arsenal tarafından önerilen haftalık 130 bin poundluk teklifi tartışmamıştı bile.
Manchester United, Van Persie transferinde 24 milyon pound bonservis bedeli ödediği göz önüne alınırsa, Hollandalı oyuncu için toplam harcanan para miktarı 72.8 milyon pound yapıyor.
Transfer sonrası sorulması gerekilen soruların başında, bu paranın kaynağı geliyor. Glazer ailesi New York Borsası içerisinde yüzde 10 gibi bir payını tanıtıma kullanmış durumda. Buna rağmen United yöneticilerinden İşletme Sorumlusu Michael Bolingbroke, yaz dönemi içerisinde
40 milyon pound harcayabileceklerini belirtmişti.
Manchester kulübü bir süre boyunca Sao Paulo forması giyen Lucas Moura ile ilgilenmiş fakat genç oyuncu 35 milyon pound karşılığında Paris Saint Germain kulübüne satılmıştı. İngiliz kulübünün parayı elinde tutması sonucu Van Persie transferi için fırsat doğdu.
Yaz döneminde Michael Owen, Park Ji Sung ve Tomasz Kuszczak ile yollarını ayıran Manchester United, biraz olsun kasayı rahatlattı.
Van Persie geçen sezon ligde oynadığı 38 maçta 30 gol atmış ve gol kralı olmuştu. Toplamda ise 48 maça çıkan Hollandalı yıldızın gol sayısı 37 rakamını bulmuştu. Van Persie, Arsenal ile yeni bir sözleşme imzalamayacağını ve takımdan ayrılacağını kendi internet hesabı üzerinden açıklamıştı.
Manchester United geçen sezon şampiyonluk yarışında olduğu gibi bu sefer de Van Persei transferinde Manchester City ile rekabet içerisine girdi. Kazanan ise bu sefer Kırmızılar oldu.
Şehrin mavi yakası ise bir yandan elinde bulunan forvet bolluğundan kurtulmak istiyor. Öyle ki Manchester City bir an önce, Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz ve Edin Dzeko ile yollarıın ayırıp kendilerine finansal bir durum yaratma peşinde.
Van Persie ile ilgilenen kulüpler arasında sadece İngilizler yoktu. İtalyan devi Juventus, İspanya Ligi sahipleri Barcelona ve Real Madrid, Hollandalı oyuncuyla açık olarak ilgilendi. Buna rağmen Van Persie, Manchester United formasını tercih etmiş durumda.
Arsenal, ezeli rakibi Manchester United ile ortak bir yol almak istemiyordu. Buna rağmen Samir Nasri transferi hala akıllarda olduğu için Arsenal, Van Persie için gelen en iyi transfer teklifini kabul etmek durumunda kaldı.
Nasri, geçen sezon Manchester City ile anlaştıktan sonra şampiyonluk yaşamıştı. Nasri ayrıca Arsenal taraftarından oldukça fazla tepki görmüştü. Van Persie aynı tepkiyi görebilir. Umarız bütün takımlar ve oyuncular için şartlar ve beklentiler gerçekleşir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van Helsing | 2004 | 1080P | DUAL | HiDt SanaLMovie 1080p Yabancı Filmler 0 28.04.12 14:28
Van Helsing | 2004 | 720P | DUAL APPaLLoSa 720p Yabancı Filmler 0 27.04.12 01:18
Van Helsing | 2004 | BRRip XviD | Türkçe Dublaj APPaLLoSa Türkçe Dublaj BRRip & BDRip 0 16.03.12 16:14
Van Helsing | 2004 | DVDRip | Türkçe Dublaj | 6 Alternatif force13 Film & Dizi Download 0 27.06.11 08:05



© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006