KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 14:24
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Kalp için aspirin, balık yağı ve spor

Kalp için aspirin, balık yağı ve spor
Haftada iki kez balık yağı içmek, günde 60 ila 90 dakika spor ve günde ufak doz aspirinin, kadınlardaki kalp damar hastalıklarının önlenmesine olanak sağlıyor.


Amerikan Kalp Derneği’nin konuyla ilgili yeni talimatını kaleme alan ekibin başkanı Lori Mosca, uzun vadeli bir koruma politikası benimsediklerini, kadınlarda kalp damar hastalıklarından ölüm riski oranının üçte bir olduğunu belirtti.


Yeni talimatta, kadınların tansiyonlarını denetim altında tutmaları, bunun için kilolarını kontrol altına almaları, fiziksel aktivitelerde bulunmaları, sigara ve aşırı alkol ile tuz tüketiminden uzak durmaları, taze meyve sebze ve diyet süt ürünlerini tüketmeleri gerektiği belirtildi.

Kilo vermesi gereken veya kilolarını koruması gereken kadınların, hemen hemen her gün “en az” bir saat, hatta 90 dakika, yürüyüş gibi hafif fiziksel faaliyetlerde bulunmaları gerektiği kaydedilen talimatta, 65 yaşın üzerindeki kadınların hafif dozda, risk altındakilerin de daha fazla dozda aspirin almalarının, yararlı olabileceği ifade edildi.

ABD’de, kadınlardaki ölüm nedenlerinin başında yüzde 38’lik bir oranla kalp damar hastalıklarının geldiğini vurgulayan dernek, ülkede 42 milyondan fazla kadında kalp damar hastalıklarının görüldüğünü, risk altında bulunanların ise daha fazla olduğunu kaydetti.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006