KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 09:59
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Sevdiğim genci geçmişteki sevgililerinden kıskanıyorum

Güzin Abla

Sevdiğim genci geçmişteki sevgililerinden kıskanıyorum


Sevgili Güzin Abla, yaklaşık 1,5 yıldır eğitimim için Londra’dayım.

3 ay önce burada Türk bir gençle tanıştık. 3 aydır güzel ve seviyeli bir ilişkimiz var. Onu seviyorum ve mutluyum. O da aynı şekilde beni seviyor. Kendisi çok hassas ve duyarlı biri...

Ancak geçmişte kötü ve başarısız ilişkiler yaşamış, kalbi bir hayli kırılmış. Ve nedense sürekli karşıma onun geçmişteki ilişkileri ile ilgili şeyler çıkıyor. Mesela çok güzel yazılar yazıyor, eski sevgililerinden birine yazdığı kitapları var. Bir diğerine şiirler yazmış. Bazen ben de ona güzel yazılar gönderiyorum, o ise bana çok ender yazıyor. Sebebini sorduğumda mutluyken yazamadığını, yazmak için kederli olması gerektiğini söylüyor.

Ben sürekli onunla zaman geçirmek, çılgınlıklar, değişiklikler yaşamak istiyorum. O beni sınırlıyor ve biraz daha sakin yaşıyor ilişkimizi. Ortak arkadaşlarımızdan onun eski kız arkadaşları için yaptığı sürprizleri öğreniyorum. Elimde olmadan kıskanıyorum. Bir şey desem sorun oluyor, onun sevgisine inanmadığım, kıyaslama yaptığım için kızıyor bana...

Genel olarak mutluyuz ve iyi bir çiftiz ama bunlar gözüme batıyor ve benim için yaptıkları bana yetersiz geliyor. Sürekli bunları sorun eden isterik bir kıza dönüşmek de istemiyorum. Ama ben ilişkimi biraz daha heyecanlı yaşamayı tercih ediyorum. Onu mutlu etmek, onun da beni hak etmesini istiyorum sadece. Ondaki bu tutum karşısında tam olarak ne düşünmeliyim; bu durumda çok da emin değilim. RUMUZ: ÇİÇEK

Güzel kızım, bak ne güzel söylüyorsun, bu genç adamın başından birkaç başarısız ve onu mutsuz eden ilişki geçmiş. Sanırım daha gençlik yıllarında, belki çocuk denecek yaştaymış ve yaşının da verdiği coşkuyla o dönemki ilişkilerini dolu dizgin, tüm sevgisiyle yaşamış. Ama sonu hüsran olmuş. Şimdi biraz daha sakinleşmiş, biraz daha durulmuş, belki de daha temkinli olmuş diyebiliriz.

Belli ki acı çekmiş. Tekrar aynı hayal kırıklıkları ile karşılaşmak istemiyor olabilir. Bu kez biraz daha sakin bir ilişki yaşamak istiyordur. Sana güvenmiş, seni sevmiş; buna karşın kendini eskisi gibi tümüyle kaptırmaktan çekiniyor büyük ihtimalle...

Eğer onu seviyorsan, birlikte mutluysanız, anlaşıyorsanız, onu ne diye zorluyorsun? Gerçekten de ilişkilerde olsun, evlilikte olsun, en kötü şey kıyaslamadır. Geçen, biten bir ilişkiyi ya da evliliği sorun etmenin anlamı yok. Kendini de onu da huzursuz etmekten başka ne işe yarıyor ki bu yaptığın?

Daha ilk çıktığımız gece tatlı sözlerine kandım

Sevgili Güzin Abla, ben 21 yaşında bir genç kızım. Birkaç ay önce bir arkadaşımın yardımıyla bir işe girdim ve işyerimden biriyle çıkmaya başladım. Daha ilk çıktığımız gün, beni bir arkadaşının evine götürdü ve orada bana sahip oldu. Çok pişman oldum. Ama iş işten geçmişti bir kere. Beni tatlı sözleriyle çok etkilemişti. Ancak o günden sonra benimle ilgilenmemeye başladı. Dayanamayıp bunun nedenini sorduğumda ise bana nişanlı olduğunu söyledi. Bu arada eskiden çıktığım genç benimle evlenmek istediğini söyledi. Onu görünce hálá sevdiğimi anladım. Ancak bu durumda ona ne söyleyebilirim? Bir yandan da o nişanlı genç, ona zaman tanırsam her şeyi halledebileceğini söylüyor. RUMUZ: TALİHSİZ

Sevgili kızım, bu tür mektuplar, bana kalırsa gençlere örnek olmaları açısından çok önemli. Karşınıza çıkıp iltifatlarla, güzel sözlerle başınızı döndüren her erkeğe güvenmemeniz gerektiğini işte bu gerçek öyküler o kadar güzel anlatıyor ki... Bizim zamanımızda, büyüklerimizin bir sözü vardı, "Güvenmediğin bir erkekle dört duvar arasına girmemeli" derlerdi! Bu söz bugün için oldukça bayat gibi görünse de aslında hálá önemini koruyor.

Kızım, daha yeni tanıdığın, kim olduğunu bile bilmediğin bir gençle, neden daha ilk buluşmanızda bir eve kapanıyorsun ki? Şimdi o güzel sözlerin nasıl bir kandırmaca olduğunu anlamışsındır sanırım. Baksana, nişanlı olduğunu bile saklamış senden... Eminim senin gibi pek çok genç kızla ilişki kurmaktan da kaçınmıyordur. Nişanlısına ise acımaktan başka bir şey gelmiyor elimden... Nişanlılık döneminde bile onu aldatabilen bu adamdan nasıl bir eş olması beklenebilir ki?

Sen de onun "Bana zaman tanı" sözlerine kanmamalısın. Bu zamanın sonu hiç gelmeyecektir. Ona ne kadar güvenebileceğin ortada... Ama eğer eski sevgiline güvenebiliyorsan, onunla evlenmeyi düşünebilirsin. Ona gerçeği anlatır, aldatıldığını ve kandırıldığını söylersin. Eğer olgun bir gençse sana inanıp güvenecek, sorun yapmayacaktır.

Onun doğrularını yaşamamı istiyor

Sevgili Güzin Abla; yazılarınızı beğenerek okuyorum, bu yüzden derdime çare olarak sizi gördüm. Ben 18 yaşında, çalışan bir genç kızım. 3 yıldır beraber olduğum ve çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var. Yalnız onun karakteri nedeniyle gelecekten yani evlilikten korkuyorum. Çok kıskanç, asabi ve bencil... Dünya sanki onun etrafında dönüyor; ona kalsa kimseyle konuşmayacağım.

Benden sadece onun doğrularını yaşamamı istiyor. Benim bildiklerim, inandıklarım ise önemli değil. Ondan habersiz adım bile atamıyorum, bazen sevgilim değil de babam gibi davranıyor. Seviyorum ama evlilik için sadece sevmek yeterli mi? Yoksa ondan önce saygı ve anlaşmak mı gelir? Hem seviyorum bırakamıyorum hem de bu tutumu hayatımı karartıyor!

RUMUZ: ÇARESİZ

TUTUKLU

Sorduğuna göre söylemeliyim kızım; sadece sevgi evlilik için yeterli değil. Evlilikte, bu sayıp döktüğün huyları ve davranışları sonucu sevgi biter, geriye pişmanlık ve bunalımlar kalır. Bence bu bencil ve egosantrik genç adamdan sana koca olmaz. Kısa sürede seni bir harabeye dönüştürür.
Sponsor
 

Konuya Ait Popüler Kelimeler
sevgilinin eski sevgilisini kıskanmak sevgiliyi kıskanma sözleri sevgilimin eski sevgilisini kıskanıyorum sevgili kıskanma sözleri sevgilini kıskanma sözleri sevgilinin geçmişini kıskanmak sevgilimin gecmisini kiskaniyorum sevgilisini kıskanma sözleri sevgilimi kıskanıyorum sözleri sevgilim kıskanırlar sözleri sevgilim kiskanirim sözler sevgiliyi kıskanmasözleri sevgilileri kıskanma sözleri sevgiliyi kıskanma sözleri 2013 sevgilimin geçmişini kıskanıyorum

Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006