KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 09:52
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart IMF’ye 8.5 milyar dolar borcumuz ’leblebi çekirdek’

IMF’ye 8.5 milyar dolar borcumuz ’leblebi çekirdek’, 2009’da sıfırlarız 21 Şubat 2007




Başbakan Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 6’ıncı gözden geçirmenin martta başlayacağını söyledi. IMF’ye borcun 8.5 milyar dolara düştüğünü, bu yıl bunu 6.5 milyar dolara indireceklerini belirten Erdoğan, hedeflerinin ise 2009 yılı sonuna kada borcu tümüyle sıfırlamak olduğunu bildirdi.

YAN GEL YAT OLMUYOR: Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda, 6.5 milyar doları birkaç kez 26.5 milyar dolar diye söyleyince, sözünü, "Bu rakamlar beni çok heyecanlandırdığı için bu oluyor" diye düzeltti. "Öyle yan gel yat olmuyor bu işler" diyen Erdoğan, "Bu yatarak olmaz. Bazıları sanıyor ki biz turistik seyahat yapıyoruz, biz iş seyahati yapıyoruz, işadamlarımızla dünyayı fellik fellik bunun için dolaşıyoruz" dedi.

DEVLETÇİ KAFALAR: Sağlık alanında attıkları adımlara gelen eleştirilere karşılık da "Bizde hálá devletçi kafa var" diyen Erdoğan, "Anlamıyorlar. Benim ülkemde ticareti vatandaşım yapacak, devlet değil, devlet düzenleyecek, denetleyecek, ufuk verecek" dedi.

LEBLEBİ ÇEKİRDEK: Hükümetine yönelik borç stoku eleştirilerini de yanıtlayan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin milli gelirinin yaklaşık 400 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, kamu net borç stokunun, gayri safi milli hasıla içindeki payının yüde 47-48’lerde olduğunu belirtti ve "bu oranlar, leblebi çekirdek artık" dedi.

TAV’A ÖVGÜ: Türkiye’nin ekonomik rakamlarının iyi olduğunu belirten Erdoğan, TAV’ı kastederek, halka açılan bir Türk firmasının önemli bir talep topladığına dikkat çekti. Firmaya yaklaşık 5 milyar dolarlık bir talep geldiği yolundaki haberleri anımsatan Erdoğan, "Kimse ne Cumhurbaşkanı seçimini soruyor ne erken seçimi soruyor. Artık Türkiye’de istikrar olduğu için geliyorlar" dedi.

GERİ DÖNÜŞ YOK: Artık hiçbir faktörün, özellikle de yapay faktörlerin hedeflerini engelleyemeyeceğini anlatan Erdoğan, "Geri dönüş asla olmayacak. Ekonomik program aynen devam edecek" dedi. Erdoğan, mortgage uygulamasıyla da Türkiye’de yeni bir iskan ve değişim dönemi başlayacağını belirterek, "Bunun müjdesini veriyorum" dedi.
Sponsor
 


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006