KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 09:49
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Emre’ye anlamlı destek

Emre’ye anlamlı destek
Faruk ZABCI/LONDRA 20 Şubat 2007
Emre Belözoğlu’na karşı İngiliz basının başlattığı kampanyaya tepki gösteren İngiltere Türk-İngiliz Hukukçular Birliği, Hürriyet Londra Bürosu’na başvurarak Daily Mirror gazetesi tarafından açılan "Emre’yi atın" kampanyasını protesto etti. Birlik, Emre'ye haksızlık yapılırsa İngiliz Futbol Federasyonu'nu mahkemeye verecek.


Başkan Emma Edhem adına bir protesto mektubunu kaleme alana Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Aynur Gökyıldız "Hukukçular Birliği olarak Emre Belözoğlu'nu gönüllü olarak destekleyeceğimizi kendisine iletmenizi rica ediyoruz. Karar alacak disiplin kurulunda başkanımız avukat Emma Edhem gözlemci olarak toplantıya katılarak herhangi bir haksızlık yapılıp yapılmadığına şahit olmak istiyor.

Emre Belözoğlu'na Türk Hukukçular Birliği Başkanı'nın gözetiminde yapılacak bir sorgulamada bir haksızlık yapıldığı takdirde Emma Edhem devreye girerek asıl disiplin kurulunu mahkemeye götürme yetkisine ve gücüne sahiptir. Hürriyet aracılığıyla Emre'nin burada yalnız olmadığını Türk hukukçuların ona haksızlık yapılmasına izin vermeyeceğini bildirmenizi rica ederiz" yazısını gönderdi.

Diğer taraftan Emre'yi Alpay'a olduğu gibi İngiltere'yi terketmeye zorlayan tabloid gazetelerin başını çeken Daily Mirror, dün de küçük bir uydurma haber daha yayınlayarak "Emre Newcastle'dan gitme planları yapıyor" iddiasında bulundu.

Emre'nin üç ırkçılık suçlamasıyla köşeye sıkıştığını yazan gazete, Türk futbolcunun kaçış planları yaptığını iddia ederken transfer etmesi için eski kulübü Galatasaray ile temasa geçtiğini , Emre'nin menaceri Ahmet
Bulut'un Bayern Münih'e oyuncusunun müsait olabileceğini söylediğini ileri sürdü..

İngiltere'nin ciddi gazetelerinden Daily Telegraph ise Emre'nin ırkçı suçlamalarını reddettiğini yazarak futbolcumuzu Daily Mirror gibi soruşturma kararı çıkmadan infaz tmedi.

Watford'un Sierra Leone'lı futbolcusu Al Banguara'ya ırkçı hakarette bulunduğu suçlamasına Emre'nin "Ben ırkçı değilim" yanıtı vurgulandı.

Daily Telegraph'daki yazıda ismini temizleyeceğinden emin bir ifadeyle konuşan Emre'nin şu sözlerine yer verildi :" Irkçı olmadım. Soruşturmanın sonuçlarını bekliyorum ama kendimi rahat hissediyorum ve korkmuyorum. Hakikat oraya çıkacak"

Newscastle'da olduğu anlaşılan Emre'nin menaceri Ahmet Bulut'un "4-5 ay önceki olaylar neden şimdi gündeme getiriliyor?" diye sorduğuna dikkat çekildi.

Sakat olduğu için oynamayan Emre'nin önümüzdeki hafta oynanacak Wigan maçında sahalara döneceği bildirildi
Diğer taraftan Newcastle kulübü kısa bir bildiri yayınlayarak Emre'yi desteklediklerini şöyle ifade etti: "Emre duruşma için hala tarih bekliyor. Bu duruşmada hakkındaki suçlamaların hepsini reddedecek. Bu aşamada daha fazla yorum yapmak yanlış olacak. Diğer suçlamalarla ilgili olarak henüz bizle temasa geçilmedi"

Bu bildiriden ikinci ve üçüncü suçlamaların mimarının Daily Mirror gazetesi olduğu anlaşıldı.

Bu arada Hürriyet'e içini döken Emre, " Ben Fucking kelimesinden sonra kullandığım iddia edilen niggre ve ape kelimelerinin anlamını bu suçlamalar çıkana kadar bilmiyordum. Fucking kelimesi ise Türkiye'de tercüme edildiğinden farklı olarak burada küfür anlamında değil. Burada herkes "fucking" diyor. Ben Newcastle'daki ilk maçında, bana karşı taraf oyuncuları "fuck off" dediğinde çok bozulmuştum. Sonra bu kelimenin tüm futbolcular tarafından kullanıldığını öğrendim" diye içini döktü.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006