KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 09:40
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Gıdada KDV indirimine gidiliyor

Gıdada KDV indirimine gidiliyor 20 Şubat 2007


A.A.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bazı gıda ürünlerinde KDV oranlarının düşürülmesine yönelik çalışmanın, Maliye Bakanlığınca tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Konu bugünkü Bakanlar Kurulunda görüşüldü, çok yakın zamanda açıklanacak” dedi.

Bakan Eker, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen Gıda Zirvesi'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türkiye'deki gıda sektörü hakkında bilgi veren Eker, 28 bin üretici iş yeri, 400 bin civarında da satış yeri ile gıda sektörünün, toplam milli gelirin yaklaşık yüzde 5'ini ihtiva eden önemli bir sektör olduğunu söyledi.
AK Parti iktidarı döneminde bir çok alanda olduğu gibi gıda alanında da önemli gelişmeler kaydedildiğini anlatan Eker, bu dönemde çıkartılan 5179 sayılı Gıda Kanununu AB standartlarına göre hazırlanan temel bir kanun olduğunu kaydetti.

İktidarları döneminde gıda denetimleri konusunda da önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Eker, 2002 yılında 39 bin olan gıda denetimi sayısının, 2006 yılında 244 bine çıktığına işaret etti.

Temel hedeflerinin; “Çiftlikten çatala veya tarladan sofraya” gıda güvenliği olduğunu belirten Eker, şöyle konuştu:
“Tabi bu hedef, sadece kanun hazırlayarak veya denetim yaparak olmuyor. Gıda üretiminden, ticaretinden, muhafazasından ve endüstrisinden söz edildiği zaman aslında toplumsal bir kültürden de bahsediyoruz. Koyduğumuz kuralları toplumun özümsemesi gerekiyor. Bu da akşamdan sabaha olmuyor.

Örneğin Türkiye'de yılda 11,5 milyon ton süt üretiliyor, bu miktarın ancak yüzde 30'u hijyenik şartlarda üretiliyor. Geriye kalan miktarın bir kısmı aile içinde tüketiliyor bir kısmı da sokak aralarında satılıyor. Eğitimli insanlarımız bile sokak aralarından süt alıyor. Paris'te bir sokaktan süt alınmaz ama kurallara aykırı olsa da Ankara'da alır, bu alınır. Bu sorunu hep beraber aşmamız gerekiyor.”

Temel gıda ürünlerinde KDV oranlarının düşürülmesinin tüm sektörün ortak beklentisi olduğunu kaydeden Eker, konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Maliye Bakanlığı tarafından geniş bir çalışma yapıldığını, bu çalışmanın da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Konu bugünkü Bakanlar Kurulunda da görüşüldü, bazı gıda ürünlerinde KDV'nin düşürülmesine yönelik Maliye Bakanlığınca yapılan çalışma tamamlanmak üzere, çok yakın zamanda gelecek” diye konuştu.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006