KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 09:27
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart ABD Barzani'den yana

ABD Barzani'den yana

21 Şubat 2007 Çarşamba 08:31
ABD Dışişleri Bakanlığı, aralarında Kürt unsurlarının da bulunduğu Irak hükümetinin, terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'taki faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik Washington ve Ankara ile çalışma ilkesine bağlı olduğuna inandığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Iraklı Kürt grupların terör örgütü PKK'yı destekleyip desteklemediğinin sorulması üzerine, "Biz inanıyoruz ki, Irak hükümeti ve ben buna Devlet Başkanı Talabani ve Kürt bölgesinin diğer temsilcilerini de dahil ediyorum, PKK'nın kuzey Irak'taki faaliyetlerinin durdurulması konusunda bizimle ve Türk hükümetiyle çalışma ilkesine bağlı" dedi.

PKK konusunun ciddi bir mesele olduğunu kaydeden Casey, ABD'nin de buna ilişkin olarak Türk hükümeti ve içinde Irak'ın kuzey bölümünden yetkililerin de yer aldığı Irak hükümetiyle çalışmaya kararlı olduğunu söyledi. Sözcü Casey, Kerkük konusunda ise bu kentte anayasa uyarınca bu yıl yapılması öngörülen referanduma Washington'un verdiği desteği yineledi. Casey, "Biz, bu konuda en iyi yolun, Iraklıların kendi anayasalarında ortaya koydukları yükümlülüleri yerine getirmeleri olduğuna inanıyoruz" dedi ve ABD'nin Irak yasalarına göre barışçı bir çözüm görmek istediğini anlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Casey, bu konuda Türkiye'nin kaygılarının hatırlatılması üzerine de Irak'ın komşularının, aralarında Kerkük'ün de bulunduğu çeşitli meselelere ilişkin endişeleri bulunduğunu kaydederek, "Herkesi, Irak hükümetiyle çalışmaya ve ona destek vermeye teşvik etmek istiyoruz" dedi.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006