KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 09:27
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Türk olmayan Türk köyü

Türk olmayan Türk köyü

21 Şubat 2007 Çarşamba 08:51
Faymonville köyünde hiçbir zaman, hiçbir Türkün yaşamadığını belirten köylüler, Türkleri fazla tanımıyor. Ama kendilerine asırlardır “Türkler” denildiğini, “Türk Köyü”nün insanları olduklarını söylüyorlar. Öyle ki kendilerini “Faymonville Türkleri” olarak tanıtıyorlar.

Çan yerine ezan
Köylüler, bu geleneğin 8. yüzyıldan kaldığını savunuyor. En yaygın rivayet ise şu: 16. ve 17. yüzyıllarda Avrupa’da Türk işgalinden zarar görenlere yardım için para toplanırken, Faymonville köylüleri bu parayı vermeyi reddetti ve bu nedenle “Hristiyanlık aleminin düşmanı ve Türklerin dostu” ilan edildi. O zamanlar “herkese korku veren” “Türk” ismini alan köylüler, kendilerini cezalandıran Liege Prensini iyice kızdırmak için kilise çanlarını susturup ezan taklidi sesler çıkarmışlar.

Bir başka rivayet ise şöyle: Haçlı Seferlerine katılmayı ve Türklere karşı savaşmayı reddettikleri için “Türk” diye adlandırılıyorlar. Bugün hayatta olan yaşlı köylüler, “Türk diye adlandırılmanın yararını İkinci Dünya Savaşında gördük” diyor ve Belçika’yı işgal eden Nazi ordularının, her yeri yağmalarken, Türk bayrağını ve ay-yıldızlı amblemleri gördükleri bu köye hiç zarar vermediğini anlatıyor.

Herkes onları Türk sanIyor ama onlar Belçikalı...
Burası Belçika’daki Faymonville köyü... Mehteran kıyafetleri, atlıları ile her yıl geleneksel olarak Türk karnavalı düzenliyorlar. Korteje katılanların hepsi Belçikalı... Köyün aynı zamanda “Turkania” isimli bir futbol kulübü de var. Maçlarına her zaman Türk bayraklarıyla çıkıyorlar. Kulübün ambleminde de bu bayrak yer alıyor.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006