KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.02.07, 09:20
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Askerden Kuzey Irak dosyası

Askerden Kuzey Irak dosyası

21 Şubat 2007 Çarşamba 09:15
GENELKURMAY Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın “Şu anda PKK’nın en büyük destekçisi kuzeydeki iki gruptur” dediği Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ile Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (IKYB), PKK ile Kerkük konusunda özel bir anlaşma imzaladığı ortaya çıktı.

İstihbarat raporlarına göre, KDP ve KYB, PKK’yı yıl sonunda referandum yapılması beklenen Kerkük konusunda Türkiye’ye karşı koz olarak kullanacak. Türkiye’nin Kerkük konusunda atacağı adımları PKK ile frenlemeyi hesaplayan bu gruplar, yine aynı gerekçelerle PKK ile mücadele etmekten kaçınıyor.

KRİTİK MGK CUMA GÜNÜ

Devletin zirvesinde bu konuda yaşanan son polemik, 23 Şubat Cuma günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısını daha önemli hale getirdi. Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Genelkurmay Başkanlığı, MGK’da ele alınmak üzere bir Kuzey Irak dosyası hazırlamaya başladı. Dosyada, Kuzey Irak’taki grupların Irak savaşı öncesi ve sonrasında sergilediği tutumlar, detaylı bir şekilde yer alıyor.

Raporlarda, KDP ve KYB yöneticilerinin PKK ile olan görüşmeleri, Murat Karayılan başta olmak üzere PKK’nın diğer üst düzey yöneticilerinin Talabani ve Barzani tarafından korunması ve bu kişilerin Barzani bölgesindeki hastanelerde tedavi görmesi gibi konular, bütün çıplaklığı ile yer alıyor. Raporlarda, Murat Karayılan’ın, Ekim ve Kasım 2006 tarihlerinde Kandil Dağı yakınlarındaki Sürade Köyü’nde KYB yetkilileri ile iki defa bir araya geldiğine dikkat çekiliyor.

Cuma günü kurula ABD gezisine ilişkin bilgi vermesi beklenen Büyükanıt’ın, bir gün önce MGK’ya katılan komutanlarla bir toplantı yapması bekleniyor.

‘Büyükanıt’ın ziyareti ABD’ye son uyarıydı’

Öte yandan Washington Times gazetesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ABD ziyaretinin, Amerika’ya son uyarı olduğunu yazdı. Gazete, Amerika’ya da “PKK’yı korumayın” mesajı verdi.

Gazetede yayımlanan bir köşe yazısında, “Eğer ABD PKK teröristlerini korumaya devam ederse ve PKK konusunu diplomatik yollardan ele almayı sürdürürse, Türkiye tehdide karşı tek taraflı hareket etmekten çekinmeyecek- tir” ifadeleri yer aldı. //
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006