KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 17:13
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart transseksüalizm

Bir çeşit ruh hastalığıdır. Nevrozların bu türünde kendini karşı cinsten sayma eğilimi görülür. Bu hastalığın belirmesine çoğunlukla anne-babanın yanlış tutumları yol açmaktadır; özellikle annenin kız isteyip de erkek, ya da erkek yerine kız doğurması halinde duyduğu hoşnutsuzluk önemlidir. Transseksüeller çevrelerindeki kişilerden "kadın" veya "erkek" olarak kabul edilmelerini istemektedirler. Bu kişiler çoğunlukla cinsiyet değiştirmek için ameliyata başvururlar.

Morfolojik açıdan bakıldığında bu hastaların önceleri tamamen normal oldukları görülür. Transseksüeller (genellikle gizli) "karşı cinse özgü" çok miktarda hormon hapları alırlar, fakat haplar istenilen sonucu vermez. Bu hormon dönüşümü üstelik sakatlıklara yol açar. Kadınlar göğüslerini aldırmak istediklerinde sakatlanmakta, erkeklerde de ameliyat sonrası kısırlık görülmektedir.

Danimarka ve Fas'ta bazı cerrahlar hastalarının isteklerine uyarak ameliyatla onların cinsiyetlerini değiştirmişlerdir. Bunun üzerine bu türden ameliyatların serbestçe yapılması konusunda istekler basının da desteğiyle çoğalmıştır. Bu ameliyatlar sonucu iki cinselliği olan yaratıklar, cinsel doyuma ulaşamayan "iğreti kadınlar" meydana gelmektedir. Pseudo-vagina (yapay-dölyolu) aktif bir organ olmadığı gibi, cinsel zevk duymaktan da yoksundur. Ameliyat geçirenler sadomi faaliyetlerine devam etmektedirler; bu gibi kişiler "hayali" bir kadını düşlemektedirler. Transseksüellerin ruh hastası oldukları kabul edilmeli, cerrahi müdahaleden, kaçınılmalıdır. Çünkü bununla yalnızca aldatıcı iğreti bir sonuç elde edilmektedir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006