KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 17:02
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart cinsel organların temizliği

Cinsel organların temizliğine dikkat etmek sadece evli çiftlerin üzerinde durmaları gereken bir şey değildir. Bununla birlikte çocuklarını bu konuda aydınlatmamakta direten anne-babalar da vardır. Bunlar, sadece fahişelerin cinsel organlarını dikkatle yıkadıklarına inanır. Bazıları ise, cinsel organlar yıkandığı sırada, hassas bölgelerin uyarılacağı ve genç insanların autoerotizme alışacağını düşünür. Bunlar hatalı düşüncelerdir. Autoerotizm çoğu kez başka nedenlerden ortaya çıkar.

Erkeklerin çoğunda penisin baş kısmı, erginlik çağma kadar sünnet derisiyle örtülüdür. Daha sonra, penis gelişip büyüyünce, bu deri doğal olarak geri çekilir ve baş kısım ortaya çıkar. Sünnet derisi çok uzun olursa, baş kısım daima bunun içinde kalacaktır.

Bu durum erginlikten sonra da devam ettiği takdirde, sünnet derisinin altında smegma adı verilen, yumuşak, yağlı bir madde toplanır. Bu madde, meni ve idrar damlalarıyla karışır. Böyle bir karışım iltihaplar, pişikler oluşturabilir ve bazı genç erkekleri autoerotizme götürebilir.

Onun için, penisin baş kısmının erginlikten sonra dışarı çıkması çok önemlidir; bu durumda sadece iltihaplanmalardan korunmakla kalınmaz, giysilere baş kısmının devamlı sürtmesi sonucu, baş kısım daha az hassas duruma gelir ve cinsel temasta erken boşalma önlenir.

Doğal nedenlerden ve ilerki cinsel ilişkilere hazırlık olarak, genç erkekler sünnet derisini geri çekmeli, penisi birleşime hazırlamalı ve biriken smegmayı temizlemelidir. Aslında Musevi ve Müslümanlarda sünnet, dinsel nedenlerden yapılmaktadır. Fakat tıp açısından da bu çok doğru bir davranıştır. Sünnet derisi çok uzun olduğunda sertleşme anında bile baş kısım serbest kalmaz, cinsel ilişki sırasında hassaslık çok azalır ve boşalma oluşamaz. Böyle durumlarda hangi dinden olursa olsun, sünnet önerilir.

Kadınlarda da bızırın başı ve küçük dudaklar arasında smegma birikir. Kadının bu salgısı birçok durumda erkeğinkinden çok daha fazla ölçüdedir, bu sıvının içinde caprylic-asit vardır. Caprylic-asit aslında hoş bir koku verir. Fakat bozulduğu zaman burnu rahatsız eden bir koku çıkarır.

Bızır erkeğin penisinin baş kısmından çok daha küçüktür ve normal olarak bızırın üzerini bir deri kaplar. Bu yüzden buraya, evlendikten sonra da smegma toplanır. Smegma, bızır ile büyük dudaklar arasına ve daha aşağıda, küçük ve büyük dudaklar arasında da birikir. Ek hoş kokulu salgı, taze olduğu sürece erkeği cinse; bakımdan uyarabilir.

Fakat sarımsı beyaz bir madde haline gelince, erkekte bazı had durumlarda tiksinti yaratabilir. Kadınlar, idrar ve adet akıntılarıyla cinsel organlarının erkeklerinkinden daha kolay kirlenebileceğim akıllarından çıkarmamalıdır. Kadınlarda iltihap ve pişikler,erkekten çok daha fazla görülür.

Yukarda da belirtildiği gibi, cinsel organlara dokunmamak gerektiği düşüncesinin ne sağlık, ne de ahlaksal nedenlerden olmadığını en iyi kadın doktorları bilir. Yeteri kadar sık banyo yapamayan erkek ve kadınlar, tuvalete gittikten sonra cinsel organlarını ıslak pamukla temizlemelidir. Genç erkekler penislerini haftada en az iki kez temizlemelidir.

Bu sırada sünnet derisi tamamıyla geri çekilmelidir. Genç kızların ise cinsel organlarını en az beş günde bir temizlemeleri gerekir. Fakat evlendikten sonra gerek kadın, gerekse erkek, organlarını her gece, yatmadan önce iyice temizlemelidirler.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006