KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 17:00
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart düş azması

İrade dışı düş azması, autoerotizmin tersine, erkeğin elinde olmadan uykuda boşalması ve böylece fazla meni birikmesinin ortadan kalkmasıdır. Bu tür tatminde zaman zaman rüya da görülür. Bu duruma geceleyin düş azması adı verilir. Rüya hemen daima doğrudan doğruya veya dolaylı şekilde cinsel karakterdedir ve erkek uyandığı zaman rüyayı anımsamayabilir.

Fizyolojik açıdan bakıldığında, genç erkekte iki veya üç haftada bir ya da daha sık irade dışı boşalmalar oluşur. Aşırı meni birikmesi meni kanalında bir gerilim doğurur. Bu da penisin sertleşmesini sağlar ve bazen de boşalmalar yaratabilir. Cinsel karakterde rüya, belirtinin asıl nedeni değildir, fakat rüya hemen boşalmayla bağlantı kurar. Başka rüyalara oranla bu gibi rüyalar daha" uzun sürer.

Öte yandan meni fazlalığı nedeniyle oluşmayan gece boşalmalarının nedeni cinsel rüyalardır. Rüyada doğrudan doğruya uyarılma sonucu cinsel organ sertleşir. Bu da boşalma refleksini uyarır. Böyle bir rüya görmek, kişinin içinde bulunduğu ruhsal ortama ve gündüz kafasını kurcalayan düşüncelere bağlıdır.

Çok sık düş azmaları, fizyolojik bakımdan anormaldir. Gün boyunca aşırı cinsel uyarılmalar yüzünden oluşabilirler ya da uykuda cinsel organlara dokunmakla veya giyilen çamaşırların uyarması sonucu görülebilirler. Bu durumu önlemek için, dar pijamalar giyilmemeli ve kollar yorganın üstüne çıkarılmalıdır.

Düş azması daima uykuda oluşur. Çünkü beynin frenleyici etkisi uykuda hafifler. Bilinç, uyanıkken kendiliğinden boşalma olmasını engelleyecektir. Erkekte gündüzleri uyarılmadan, kendiliğinden boşalmalar oluyorsa, buna hastalık gözüyle bakmak gerekir.

Düş azması ve autoerotizm çoğu kez yanlış yorumlanır ve meni fazlasının fizyolojik boşalması bölgesel uyarılma sonucu görülen boşalma ile karıştırılır. Böyle yanlış yorumlar, gençlerde kolayca suçluluk duygusu ve huzursuzluk doğurabilir; bundan, kendi kendisinden nefret etmek, uykusuzluk ve sinir krizleri gibi durumlar gelişebilir.

Büyüme çağındaki bir kıza, adet kanamasının öneminin açıklanması nasıl gerekliyse erkek çocuğa da düş azması ve autoerotizm hakkında bilgi vermek şarttır. Düş azması yüzünden oluşan şaşkınlığı gidermek için, bazı erkek çocuklar autoerotizme başvurabilir. Bu gibi gençlere uygun sözcüklerle, niçin her şeyin aşırısının zararlı olduğu anlatılmalıdır. O zaman bu gençler kendilerini kontrol etmeyi öğrenecek ve ilerdeki yaşamlarında da bu kontrollerini sürdürebilecektir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006