KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 16:59
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Kadının Autoerotizmi

Kadında autoerotizm, erkekten daha seyrektir. Bunun nedeni, belki de kadınların erkeklerdeki fazla spermlerin boşaltılması ile kıyaslanabilecek belirtilere sahip olmayışlarıdır. Fakat bu, evlenmemiş kadınların hiç cinsel heyecan duymadıkları anlamına gelmez. Onlar da cinsel bakımdan heyecanlanır ve autoerotizme başvurabilir. Kinsey, kadınların %58'inin autoerotizm uyguladıklarını ve bundan orgazma ulaştıklarını söylüyor.

Erkekte kendi kendini tatmin boşalmayla son bulduğu gibi, kadınların büyük bir kısmında autoerotizmin sonunda orgazm oluşur. Bu sırada kadınlar da erkekler gibi, ruhsal ve bedensel bakımdan tatmin olur. Sıklık oranı yaşlara ve kişilere göre farklıdır.

Kadınlar, erkeklere oranla daha fazla yönteme sahiptir. Erkeklerde erojen bölge sadece penistir. Kadınların bızırı, vagina dudakları, vagina ve göğüsleri, erojen bölgelerdir. En çok görülen yöntem bızırı hafifçe okşamak ve buraya ritmik şekilde bastırmaktır. İç dudaklar da parmakla uyarılır. Bu organlar o kadar duyarlıdır ki, kolayca orgazma götürülebilir.

Çoğu kez bızırı okşayarak kendilerini tatmin eden kadınların, evlilikte, cinsel ilişki sırasında kolay orgazma ulaşamadıkları, hatta cinsel bakımdan soğuklaştıkları ileri sürülür. Bu inanç hatalıdır. Eğer böyle kadınlar varsa, bunlar ya kocalarını yeteri kadar sevmiyorlardır ya da erkeğin cinsel bakımdan beceriksizliği buna neden olmuştur.

Kadın, ruhsal ve bedensel yapısı sağlam olduğu sürece kendi kendisini tatmin ederek orgazma ulaştığı halde, evlilikte cinsel ilişki sırasında orgazma ulaştığı zaman, daha büyük bir zevk alacaktır. Evlilikte tatmin olmama ve cinsel soğukluk, evlilik öncesinde yapılan kendi kendini tatmin sonucu gibi görünüyorsa, bunu kendi kendini tatminin kendisine bağlamak yerine, kadında bundan dolayı oluşan suçluluk duygusunda görmek gerekir.

Kadındaki autoerotizmin başka bir şekli de, bacak bacak üstüne atarak, doğrudan doğruya ritmik hareketlerle iç organlar üzerinde basınç oluşturmaktır. Bunun için kalça hareketleri uygulanır, böylece kadın, kendisini sanki bir erkekle sevişiyormuş sanır. Bu şekilde sağlanan bölgesel uyarılma bızırın ve küçük dudakların parmakla uyarılmasından daha hafiftir ve daha az etkilidir. Bununla birlikte kadın bölgesel uyarılmadaki gibi, çabuk orgazma ulaşır. Bu, orgazma ulaşmak için ruhsal uyarılmanın da erkekteki gibi önemli olduğunu gösterir.

Kadının autoerotizmi ile ilgili üçüncü yöntem, vagina ağzını uyarmak ve parmak ya da bir cismi vaginaya sokmaktır. Bu yöntem, ikincisinden daha çok cinsel birleşime benzer. Genç kızlar kızlık zarına zarar vermekten ya da yabancı cisimlerden çekindikleri için bu yöntemi uygulamaya pek yanaşmaz. Vaginaya sokulan parmak veya cisimler, penisin oluşturduğu uyarma etkisini andıran bir etki doğurur. Onun için bu yöntem çoğu kez birinci ve ikinci yöntemle birleştirilir.

Dördüncü yöntem, göğüslerin, özellikle meme uçlarının uyarılmasıdır. Erkeğin göğsünün aksine, kadının göğüsleri refleks şeklinde etki doğurabilir. Göğüslerin uyarılması rahimde kasılma oluşturur. Göğüsler uyarıldığı zaman kadının annelik içgüdüsü fizyolojik olarak heyecanı artırır.

Kadın, kendi göğüslerini okşamakla seyrek de olsa orgazma ulaşabilir, çünkü göğüslerini emmediği için; eşinin emmekle sağladığı zevk duygusunu oluşturamaz. Bu yüzden, çoğu kez bu yöntem öteki autoerotik yöntemlerle birlikte uygulanır.

Erkeğe kıyasla kadının autoerotizminde yöntemler daha karmaşıktır ve erojen bölgeler daha fazladır. Erkek gibi, kadın da hiç bir şekilde bızırını ve vaginayı uyarmak için yabancı cisimler kullanmamalıdır. Özellikle vagina içinde kolayca kırılabilecek cisimler seçmemelidir. Vagina içinde kalan kısa bir cismi çıkarmak hemen hemen olanaksız olduğu için, bu, önemli bir uyarı olarak görülmelidir.

Kadının bu yüzden büyük tehlikelerle karşı karşıya kalışı daima görülür. Vagina içine sokulan cisim, orgazm sırasında, kadın biran için kendinden geçtiği zaman, kendine hakim olamayıp cismi elinden bırakınca kuvvetli basınç yüzünden kırılabilir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006