KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 16:59
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Erkeğin Autoerotizmi

Kinsey raporuna göre, bütün Amerikalıların %92'si orgazma kadar varan autoerotizm uygulamaktadır. Dr. Nobuo Schinozaki, 1953 yılında Japonya'da bu oranın %90'ın üstünde olduğunu söylemektedir. Kendi kendini tatmin, kültürlü toplumlarda daha çok görülür. Zira bu türden erkekler daha geç evlenir ve kendi kendini tatminin sağlığa zararlı olmadığını bilir. Kültürsüz toplumlarda daha az görülür. Çünkü erkekler erken evlenir ve belki de fazla bedensel çalışma sonucu enerjinin başka kanallara aktarılmasıyla süregelen kurallara daha çok uyar.

Sayısız erkek, kitaplar yoluyla ya da başka erkekleri örnek alarak kendi kendilerini tatmin etmeye başlar. Fakat çoğunluk, ilk cinsel rüyalardan sonra buna başlar. Daha aşağıda belirteceğimiz gibi, geceleyin oluşan düş azması, fizyolojik bir belirtidir ve meni fazlasının dışarı atılmasıdır.

Autoerotizm bu olayın yerini alabilir; fizyolojik bakımdan bir rahatsızlık oluşmaz ve erkek huzursuzluğundan kurtulur. Autoerotizmde boşalma sırasında zevk de alınır. Evlilikte aşırıya kaçmayan cinsel ilişki, nasıl ruh ve beden üzerine olumlu etkiler yapar, aşırıya kaçıldığında ise zararlı olursa, aşırıya kaçmayan autoerotizm de ruh ve bedeni rahatlatır, aşırısı ise büyük zararlar doğurabilir.

Bunun ölçü birimi nedir? Autoerotizm vücut ve ruh üzerinde iyi bir duygu bırakır. Doğru ve aşırıya kaçmadan uygulandığında, öğrenim ve çalışma hayatında gücün artması sağlanır.

Aşırıya kaçmanın sonucu, sürekli yorgunluk, azalan başarı gücü, öğrenim ve çalışma hayatında dikkati toplamak konusunda zorluk çekmektir. Tek tek kişilerin yaş ve direnme gücü farkları, autoerotizmin sıklık standardının belirlenmesini olanaklı kılmaz.

Toparlamak gerekirse: Aşırı olmayan autoerotizm zararlı değildir ve insanın üzerine suçluluk duygusu bırakmamalıdır. Aşırıya gidildiğinde bazı zararları vardır ve iyi değildir; ruhsal bunalımlara, hatta ruhsal çöküntülere kadar götürebilir. Aşırıya kaçmak, hiç yapmamak kadar zararlı olabilir.

Autoerotizmde erkek, amacına birçok durumda eliyle ulaşır. Daha ender durumlarda cinsel organlara temas eden birtakım yardımcı araçlar kullanılır. Bazı bilim adamları, yardımcı bir araç kullanmanın daha iyi olduğunu ileri sürer. Çünkü bu yöntem, cinsel birleşime daha çok benzemektedir ve ilerde, evlendikten sonra normal bir cinsel yaşam sürmek daha kolaylaşır.

Bununla birlikte ben, gençlik yıllarındaki kendi kendini tatminin, ilerdeki bir evliliğe zarar vermeyeceği görüşündeyim. Fakat bunu yaparken yabancı bir cisim hiç bir şekilde sidik borusuna sokulmamalıdır; aksi halde içerde kalabilir. Sidik borusunu bu yoldan uyarmak çok tehlikelidir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006