KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 16:58
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart autoerotizm

Kendi kendini tatmin, cinsel gerilimleri gidermek için bir eşe gereksinim göstermeden, cinsel organların uyarılmasıdır. Eskiden bu işlem dinsel ve ahlaksal nedenlerle kötü görülmüş ve "kendi kendini kirletme" veya "vücudunu kötüye kullanma" diye lanetlenmiştir.

Bu yasak, kendi kendini tatmini azaltmasına karşın, gizliden gizliye gene de sürdürülmesini önleyememiştir. Bundan doğan ruhsal gerilimin asıl nedeni suçluluk duygusudur. Suçluluk duygularının kaynağı ise, kendi kendini tatminin yüz çeşit zararı olduğu şeklindeki yanlış düşüncedir.

Modern doktorlar, "kendi kendini kirletme" ve "vücudunu kötüye kullanma" sözcüklerinin unutulmasını önermekte, buna karşılık "kendi kendine erotizm" tümcesini getirmektedir. Bu, geçmiş çağların yanlış yorumlamalarının düzeltilmesi için bir çabadır.

Ilımlı autoerotizm, psikolojik gerilimleri gideren ve vücuda rahatlık sağlayan, hatta çalışma gücünü artıran bir tatmin şeklidir. Bu, evlilikteki ılımlı cinsel yaşam kadar etkilidir. Aradaki tek ayrım, cinsel ilişkide bir eş vardır, autoerotizmde ise bir eş yoktur. Bu anlamda, autoerotizm gerçekten doğaya aykırı bir işlemdir.

Autoerotizmde, bu yola başvuran kişi hemen hemen daima, sevdiği insanın hayalini veya karşı cinsten bilinç altı bir eşle ortak bir sahneyi gözünün önüne getirir. El veya bunun yerine kullanılan şey, hayalde canlandırılan eşin eli veya vücudunun bir kısmı olarak düşünülür, böylece cinsel ilişkideki kadar zevk alınır. Daha önce de belirtildiği gibi, erkek ve kadın, cinsel uyarılmanın doğrudan doğruya, mekanik yinelenmesi sonucu orgazma ulaşmazlar. Onları beyinde oluşan psikolojik uyarmanın desteklemesi gerekmektedir.

Autoerotizmin bekar erkek ve kızlar için sağlığa zarar vermeyen bir cinsel rahatlama yöntemi olması, bunun uygulanmasına bağlıdır. Tersi durumda anormal cinsel ilişkilere, bakireliğin hor görülmesine, ırza geçmeler ya da başka cinsel suçlara götürebilecek cinsel içgüdüleri yatıştırmak, toplum açısından olumlu bir şeydir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006