KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Sağlık


Sağlık - Sağlığımız hakkında bilgileri bulabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 16:55
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart doğum sonrası cinsellik

Orgazma ulaşamayan birçok kadın, çoğu kez gebeliğin başında zevkin doruğuna varabilir veya ilk doğumdan sonra cinsel soğukluktan kurtulabilir. Bunun nedeni genellikle psikolojiktir. Kadın artık birtakım cinsel engellerin ortadan kalktığını duyumsar; kadın olarak yerini sağlamlaştırmıştır; çocuk sayesinde mutluluk kazanır, kocasına olan sevgisini derinleştirir ve doğum sınavını başarıyla verdiği için, aşırı utanç duygusundan çok şey yitirir.

Vagina genişlemesine karşın ilk doğumdan sonra kadın cinsel yaşamında daha azla tatmin olur. Bu gerçek, kadının sadece bölgesel uyarılmalara bağlı kalmadığını, psikolojik etkilerin çok daha önemli olduğunu kanıtlar.

Doğumlardan sonra perine yırtılması dikilirse, vagina ağzı genişlemez, hatta eskisine göre daha da küçülebilir. Bu dikiş, gerek erkek, gerekse kadın için yararlı olur. Doğumdan sonraki ilk birleşmede erkek, eşine karşı zifaf gecesindeki gibi şefkatli davranması gerektiğini unutmamalıdır. Hiç değilse doğumdan sonraki ilk altı hafta cinde cinsel birleşimden kaçınmak doğru olur. Ya da gebelik sırasında erkeğin gerilimini gidermek için uygulanan dolaylı yöntem seçilmelidir.

Doğum nedeniyle vagina genişleyebilir, fakat buna karşı elden bir şey gelmez. Belirli cinsel pozisyonlarda vaginaya hava girebilir ve birleşim sırasında, kadın bacaklarını kapayınca, mide şişkinliği olduğu zaman çıkan sese benzer birtakım sesler duyulur. Bu, özellikle kadının bacaklarını kaldırdığı pozisyonlarda duyulur.

Eğer bu hoş olmayan ses, zevk duygusunu etkilerse, doktor müdahalesi olanaklıdır. Fakat bu ameliyat, daha fazla çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar için doğru değildir, çünkü daha az esnek duruma gelecek perine, doğumu zorlaştırabilir.

Doğumdan sonraki cinsel yaşam konusunda oldukça genel bir sorun da, annenin azalan arzuları ve çocuğun evlilik yaşamına girerek rahatı bozmasıdır. Genç anne, gücünden o kadar fazlasını yeni doğmuş bebeğe harcar ki, günün sonunda kendisi bitkin düşer. Çocuk bir yaşına gelince anne onun uyanıp, birleşme sırasında kendilerini görebileceğinden çekinir. Böylece cinsel sinirlilik gelişebilir.

Çocuk bakımı konusunda deneyimsizliği sonucu, kadın cinsel yaşama karşı kayıtsız duruma gelebilir. Eğer disiplin kuramıyor, çocuğun her istediğini yapıyorsa, çocuk onu sürekli oradan oraya koşturup durur. Çocuğa gereğinden fazla ilgi göstermek ve ev sorunlarının üzerine yüklenmesi, kadının cinsel yaşama kendisini verebilmesi için ne zaman, ne de kuvvet bırakır.

Kadın yatar yatmaz sadece dinlenmeyi ve uyumayı ister. Erkek, eşinin birleşim sırasında uyuduğunu görürse, büyük düş kırıklığına uğrar. Bu düş kırıklığı yeni evli bir kadının, kocası doyuma ulaşır ulaşmaz, ağzı açık horlamaya başladığı için yakınmasına benzer.

Çocuk beş yaşına gelince, ayrı bir yatak odasında uyumalıdır. Onu üç yaşından başlamak üzere buna eğitmek gerekir. Eğer ayrı bir oda varsa, anne-babanın bundan yararlanmayışları akılsızlıktır. Çocuktan çekinmek, anne-babanın gecelerine kompleksler getirebilir; özellikle kadında bu, cinsel soğukluğa kadar gider. Çocuğun yanında cinsel ilişkide bulunmaktan rahatsız olmayan çiftler vardır; fakat bunlar da, çocuğun üzerine çok olumsuz sonuçlar oluşturabileceğini unutmamalıdır.

Çocuk, başka odada yatırılamıyorsa, hiç değilse ayrı bir yatakta yatmalıdır. Anne-babanın yattığı yatak yaylı olursa çocuğun uykusunu etkileyecek gürültü önlenmiş olur.

Başka bir önemli nokta: Yeni anne olmuş kadın, kaba etlerini, özellikle vagina ağzı adalelerini kasarsa, genişlemiş vaginayı ve ağız kısmını daraltabilir ve cinsel yaşama yeni çeşniler getirebilir. Antrenman ile bu kasma olanaklıdır ve erkeğe çok etkili uyarma sağlar.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006