KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Eğitim > Dersler > Fizik


Fizik


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 19.12.10, 18:59
ezqqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acemi Baykuş
 
Kaydolma: 19.12.10
Kadın
Mesajlar: 107
Teşekkürler: 1
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Pasif-Aktif Enerji ve Evren

Sıcak yaz günlerinde terasta çevreyi seyrederken sonbaharın özlemini çok his eder oldum; Uzakta görünen mavi denizi , binanın bahçesindeki ağaçların canlı yeşilini, renk a renk olan terastaki çiçekleri ve onların toprağına severek bakıp bir taraftan da inceliyorum.terasta derin düşüncelere dalıyorum şimdi, maddenin halleri ve maddenin özünün ne olduğunu anlamaya çalışarak.

Sıcak yaz günlerinde terasta çevreyi seyrederken sonbaharın özlemini çok his eder oldum; Uzakta görünen mavi denizi , binanın bahçesindeki ağaçların canlı yeşilini, renk a renk olan terastaki çiçekleri ve onların toprağına severek bakıp bir taraftan da inceliyorum.terasta derin düşüncelere dalıyorum şimdi, maddenin halleri ve maddenin özünün ne olduğunu anlamaya çalışarak.

Bilindiği üzere doğada maddenin katı sıvı ve gaz halleri mevcuttur; madde ya katı ya sıvı yada gaz halindedir. bulunduğu ortam uygun olduğunda bir halden başka bir hale dönüşebilir. katı maddeyi oluşturan atom ve moleküller birbirine çok yakındır ; atom ve moleküller arasında bir düzenlilik vardır.sıvı halde ise moleküller katı halden daha düzensiz , boşluk katılardan daha fazladır.gaz hali ise atom ve moleküller arasında boşluğun en azami olduğu durumdur.

Maddenin bu üç hali atom molekül yoğunluğu ve aralarındaki boşluğa bağlı olarak değişebilmektedir.birde madalyonun öbür yüzü var, ona bakmanın zamanın geçtiğini bile düşünüyorum;bakmadığımız madalyonun yüzünde atomun içinde bulunan boşluk gerçeğidir.bu boşluk atomda %99.99 luk bir bölümü teşkil eder, geriye kalan %00.01’ lik bölümüde çekirdek ve elektronun oluşturmaktadır.bu rakamları yuvarlayarak yazmak istiyorum %99 a %1 lik oranla;bu %1 lik oran maddeyi daha doğrusu tüm evreni ayakta tutan oranmıdır? Acaba %1 lik bu oran yani çekirdek ve elektronlar nasıl oluyorda kendini bize %100 kabul ettiriyor?tüm varlığı nasıl temsil ediyor? %99 luk boşluk dediğimiz atomun içindeki alan acaba maddenin asıl özü değimlidir? Mantıksal olarak çeğirdek ve elektronlar atomun iskeletini oluşturuyorsa iç gövdeyi oluşturan boşluk gerçektende boşluk mudur? Sadece bu alana boşluk demek mantıklımıdır? Atomun içindeki alana sadece boşluk demek tabiî ki mantıklı değildir.maddenin özü olarak bilinen atomlardaki elektronların dönerken oluşturdukları girdap ve çekirdeğin çevresinde karmaşık ağlar örmeleri atomun içinin boş olmadığının kanıtıdır. Öyleyse bu madde ve enerji nedir? bu Boşluk %1 lik enerjiyi bize kendini nasıl %100 his ettiriyor? Boşluğun boşluk olmadığı bir gerçektir.

Buna göre bu boşluk dediğimiz alan tüm maddenin özüdür.bu öz AKTİF SAF ENERJİ dir. Benim düşüncem ve kanaatime göre %99 alan yani atomların karnı bu saf enerjiyle doludur. O boşluğu madde kıvamına getiren olay , elektronların yarattığı etkiyle harekete geçen aktif saf enerjidir. Etkiye tepki veren alanın boş olmadığı gerçeğidir.atomun boş olduğunu kabul etmek tüm evreni %1 lik atomun iskeletini oluşturan çekirdek ve elektronların haksız bir ün kazandırmaktadır;bu bir realite değildir Evreni temelini oluşturan atomların aktif saf enerji ile oluştukları gerçeğidir, aktif saf enerjinin maddenin ana hali olduğu, evren yapılanırken ilk evredeki saf enerjinin bir alt birimi olduğu gerçeğidir.Aktif saf enerjinin işgal alanının atomların içi olması yanında ,maddenin dışında kalan bölümü de PASİF SAF ENERJİ oluşturmaktadır. Pasif saf enerjinin yeride maddenin dışıdır;bunun evrendeki yeri de gezegenlerin dışı ile başlar,evren üzerine daralan sentez çizgi(evren zarı) sine kadar ilerler.pasif saf enerjinin kendini his ettirdiği en önemli olay yıldızların içe çöküşüyle başlayan, uzay girdabına dönüşen karadeliklerdir , her şeyi yutmasına sebep olan bu enerjidir. Pasif saf enerjinin içe çöken yıldızı karadeliğe çevirmesi sentez çizgini evren üzerine daralmasıyla ilgilidir. Pasif saf enerji genişleyen evrenin ,galaksilerin belli bir düzen içinde hareket etmesinede yardımcı olmaktadır. Pasif saf enerjinin homojen bir şekilde kütlenin dışında,yani evren alanında yer alması evrenin genişleme hızınıda etkilemektedir. Sonsuzluğun sıfır noktasında var olan sentez çizginin içine sonsuzlukta geçen saf enerji önce atomları oluşturdu, onlar oluşurken onların içine istiflenen sıkışan enerji aktif saf enerjiydi. Pasif saf enerjide kütleyle, sentez çizgi arasıda kalmıştı. Kısaca kütlenin içinde aktif saf enerji, kütlenin dışında ise pasif saf enerji mevcuttur.

Tüm alan denkleminde ilk evredeki evrende atomların ve kütlelerin oluşmasıyla meydana gelen reaksiyonlar sonucu oluşan kozmik megaton patlamalarla kütleler harekete geçmişti bu hareketlilik genişlemeydi.işte bu genişlemeye düzen ve ahenk içinde hareket olanağı sağlayan pasif saf enerjidir.evrenin dış sınırında yoğunlaşması genişleme hızını neden olmaktadır.karadeliklerde yarattığı girdab etkisi varlığının en önemli ıspatıdır. fiziki evrende aktif saf, kütlenin dışı ve evrenin bilinç alanında ise pasif saf enerji vardır.; pasif saf enerjininde sınırı evrende sentez çizgidir.sentez çizgiden sonraki alanda algılarımızla algılayamadığımız gerçek boşluk ve sonsuzluk alanıdır. Sonsuzluk bildiğimiz manada gerçek boşluk ve hiçliktir. sonsuzluk, evrenin maddenin mekanıdır,maddenin sığındığı alandır,evrenin tedarikçisi ve yapılandırıcısıdır. (konuda anlattığım alanlar nette tüm alan denklem şekiller diye tıkladığınızda görüntüleyebilirsiniz)

SONUÇ OLARAK:1-aktif saf enerjinin varlığı atomun içindeki yoğun boşluk ve bilinçtir.2-atomun %1 lik enerjiden oluşması, evreni yani maddeyi ayakta tutan yegane güç değildir.3-ilk evredeki evrende sentez çizgi(zar) nin içinde var olan saf enerji kendini atom formatında sıkıştırmıştır. atomlardaki hali aktif saf enerjidir. Kütlenin dışı evrendeki Halide pasif saf enerjidir.4-elektronlar çekirdek etrafında dönerken yarattığı girdapla, atomun içindeki saf enerjiyi harekete geçirirler. bu hareketlilik sonucunda atom madde kıvamına gelir. madde kıvamına gelen unsur aktif saf enerjidir.5-karadelikleri girdaba dönüştüren enerji pasif saf enerjidir. Karadeliklerin oluşmasında sentez çizginin evren üzerine daralmasıyla pasif saf enerjinin evren içinde yoğunlaşmasıyla ilgili bir sonuçtur.6-ilk evredeki evrende meydana gelen reaksiyonlar sonucu kozmik dev patlamalar meydana gelmiş, bu patlamalar sonucuda kütleler harekete geçmiştir.bu kütlelerin hızlanıp düzen içinde hareket etmesinde en büyük rolü pasif saf enerji oynamaktadır.7- pasif saf ve aktif saf enerjinin ortak özellikleria)şeffaf ve gözle görülür olmamaları.b)belli kütle ve hacimlerinin olmaması.

KAYNAKLAR

-genel fizik yasaları
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006