KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 09:03
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Baykal ve Ağar'dan nisanda seçim önerisi

Baykal ve Ağar'dan nisanda seçim önerisi


AKP'de seçim tarihiyle ilgili farklı görüşlerin kamuoyuna yansıması erken seçim tartışmasına yol açtı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, "Mayısı atlatalım, değerlendiririz, nisandan sonra bakarız" biçiminde özetlenecek yanıtlar gelirken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, seçimin zamanında yapılacağını belirtti.
AKP sözcülerinin "Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra seçim" mesajı taşıyan açıklamaları karşısında Başbakan'ın "Mayıstan sonra" yanıtını vermesi, muhalefet partilerinin "Gerçek niyetleri açığa çıktı" yorumlarına neden oldu.

Baykal: Dertleri Çankaya
CHP lideri Deniz Baykal, dün erken seçim tartışmalarıyla ilgili sorularımızı yanıtlarken, Erdoğan'ın amacının, "Çankaya'ya çıkmak ve hemen arkasından seçimlere giderek AKP'deki erimeyi en az oy kaybıyla atlatmak" olduğunun su yüzüne çıktığını söyledi.
Baykal, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Erdoğan'ın asıl amacı cumhurbaşkanı olmak. TBMM'de temeli kalmamış çoğunluğuna dayanarak Çankaya'ya kaçmak istiyor. Hemen ardından da seçim yaparak AKP'deki erimeyi en az zararla atlatmak istiyor. Gerçek niyetleri budur."

'Korkuyor'
Baykal, AKP'nin yaz aylarında seçim yapma hesabının, çiftçiden duydukları "korku"ya dayandığını düşünüyor ve bu görüşünü şöyle açıklıyor:
"Başbakan fırsatçı bir yaklaşım içinde. Önce cumhurbaşkanı olmayı kotaracak, sonra yaz aylarında seçime gidecek. Çünkü sonbaharda seçimden korkuyor. Nedeni çiftçiden, köylüden hasat zamanı yiyeceği tokattır. Çiftçi perişan halde. Üstüne kuraklık riski var. Fiyatlar zaten çiftçinin belini büktü. Bundan çekiniyor. Yaz aylarında seçime gidip bu tepkiden kaçmak istiyor. Belki insanlar tatile giderler ve bana karşı oy kullananların sayısı azalır diye de hesap yapıyor olabilir. AKP'nin hızla eridiğini biliyor."

'Nisanda yapalım'
Baykal, erken seçimin cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapılmasının doğru olacağını vurgulayarak şu çağrıyı yapıyor:
"Madem erken seçim istiyorlar, hâlâ zamanımız var. Gelsinler, nisan için erken seçim kararı alalım. 60 gün süre var. Seçim yetişir. Böylece cumhurbaşkanını da yeni, tazelenmiş Meclis yapar ki doğrusu da budur."

Ağar: Taşıyamıyorlar
DYP lideri Mehmet Ağar da cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında hemen seçime gitmeye niyetlenen AKP'nin asıl amacının, "Çankaya'yı kotarmak" olduğunu belirtti. Ağar, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak şu yorumu yaptı:
"Şu ortaya çıktı ki iktidarın, 'seçim zamanında yapılacak' söylemi samimi değilmiş. Amaçları cumhurbaşkanlığını kotarmak. Sonra da seçime gidip en az zararla çıkabilmek. Planları bu. Mayıstan sonra yapılacak seçime artık 'erken seçim' demek mümkün mü? 4 yıl dolduğunda seçimin yapılması gerekiyordu. 5 yıl diye direttiler. Ama taşıyamıyorlar. 5. yılı taşıyamayacakları ortaya çıktı. Çünkü pilleri bitti, kondisyonları tükendi. Eğer kendilerine güveniyorlarsa, gelsinler, seçimi cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapalım. Nisanda niye yapmıyoruz da mayıs sonrasını bekliyoruz? Çünkü bu arada Çankaya'yı kotarmayı planlıyorlar. Bu siyasi açıdan ahlaki ve vicdani değil."
Fikret BİLA
milliyet
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006