KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 09:01
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart 'Soykırım komitesi hükümetlerarası olsun'

'Soykırım komitesi hükümetlerarası olsun'

SABETAY VAROL Paris


Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Ermeni soykırımı iddialarının araştırılması için Türkiye ve Ermenistan hükümetleri arasında bir komisyon kurulması talebini yineledi. "Ermenistan Yılı" etkinliklerinin başlaması dolayısıyla Fransa'da bulunan Koçaryan, Le Figaro'ya verdiği demeçte, Türk hükümetinin tarihçilerden ve bilim adamlarından oluşan ortak bir komisyon kurulmasına ilişkin önerisine karşı çıkarak, bunun yerine, iki ülke hükümetleri arasında kurulacak ortak komisyon fikrini benimsediklerini söyledi.
Türkiye ile önkoşulsuz diplomatik ilişki kurmaya hazır olduklarını belirten Koçaryan, "İkili ilişkilerin normalleşmesi tarihçilerin sorumluluğu değil, hükümetlerin sorumluluğu" dedi.
Robert Kocaryan, Hrant Dink'in öldürülmesinin Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin düzelmesinde etkisi olup olmayacağı şeklindeki bir soruyu, "Şok geçtikten sonra cinayetin bir etkisi olacağını düşünmüyorum" sözleriyle yanıtladı. Koçaryan, "Sorun çok daha derinlerde ve Türk halkının tarihinde yatıyor" dedi.
2001'de yürürlüğe giren soykırım yasası nedeniyle Fransa'ya teşekkür borçlu olduklarını kaydeden Koçaryan, soykırım inkârını suç sayan ve senatoda bekleyen yasa teklifi konusunda da, "Bu girişim bizden gelmedi, diasporadan geldi. Fransa'nın iç meselesi" ifadesini kullandı.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006