KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 08:54
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Belçika'nın yakaladığı PKK'lıyı Fransa bıraktı

Belçika'nın yakaladığı PKK'lıyı Fransa bıraktı

Brüksel'de gözaltına alınıp Fransa'ya iade edilen PKK'nın Avrupa sorumlusu Canan Kurtyılmaz serbest kaldı. Savcının karara itirazı da kabul edilmedi

SABETAY VAROL Paris


Fransa'da 5 Şubat'ta PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlarla eşzamanlı olarak Brüksel'de gözaltına alınan ve 16 Şubat'ta Fransa'ya iade edilen terör örgütünün önde gelen Avrupa sorumlusu Canan Kurtyılmaz, yargıç kararıyla serbest bırakıldı.
Kaynaklar, Kurtyılmaz hakkında dün akşam nöbetçi hâkim tarafından verilen, "yargı denetimi altında bulundurulma koşuluyla serbest bırakma" kararının üst mahkeme tarafından onaylandığını teyit ettiler.
Savcılığın karara yaptığı itiraz da sonuçsuz kaldı. Kurtyılmaz hakkında, diğer zanlılar gibi "terörist bir faaliyetle ilişkili çete oluşturmak ve terörist faaliyet finansmanında bulunmak" suçlarından dava açılması öngörülüyor. Ancak Kurtyılmaz aleyhine suç kanıtlarının diğer sanıklara kıyasla "daha zayıf" olduğu öne sürüldü. Kurtyılmaz bu durumda tutuksuz yargılanacak.

Ankara iade için temasta
Kurtyılmaz'ın serbest bırakılma kararından sonra, tutuklu diğer 14 zanlının durumunun da bundan etkilenebileceği, avukatlarının yaptığı tahliye başvurularının olumlu sonuç verebileceği üzerinde duruluyor. Zanlıların avukatları, dava dosyasında müvekkillerini suçlayacak ciddi hiçbir unsur bulunmadığını iddia etmişlerdi.
Bu arada, Ankara'nın bazı tutuklular ile Kurtyılmaz'ın Türkiye'ye iade edilmeleri yönünde çalışma başlattığı ve Fransız yetkililerle temasa geçtiği dile getirildi.

Başer: Türkiye'nin K.Irak politikası yok

Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Org. Edip Başer, önceki gün Habertürk'te yayımlanan Basın Kulübü programına telefonla bağlanarak, Türkiye'nin Kuzey Irak politikası olmadığını söyledi. Bu şartlarda Kürt liderlerle görüşme yapmanın çok uzak olduğunu ifade eden Başer, "Sınırötesi harekât Türkiye'nin en doğal hakkıdır. Ancak, sınırötesi harekât ne getirir, ne götürür, bunu iyi hesaplamak lazım" dedi. Başer, PKK'nın özel temsilci atamayla bitirilemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006