KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 08:51
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Ben şimdi kızıma aşk hakkında ne söyleyebilirim

Ben şimdi kızıma aşk hakkında ne söyleyebilirim




Aşka inanan ve ona tutkuyla bağlı bir insandım. Benim için doğru adamdı o. Her söylediğine inandım. Eşim benim yaşam kaynağımdı, herkesin beğendiği, başarılı, yardımsever bir insandı. Kızım 17 yaşındayken, onunla aşktan söz ederken, "Baban gibi birini bul kızım" derdim. Kızıma anlatacağım tek örnekti benim için. Çevremizde o kadar eşini aldatan erkek vardı ki sadece babasını örnek gösterebiliyordum.

Kızım şimdi 19 yaşında. Henüz erkek arkadaşı yok. Sevgililer Günü’nde kendini yalnız hissettiğinden bana bağırdı. "Sen babama inanırken ben onun seni aldattığını öğrendim.’’ dedi. Ben bu acıyı içimde sakladım oysa. "Babam başkasına aşık. Sen de babama. Bunu bana yaşatmaya hakkınız yoktu. Hangi erkeğe güvenebilirim de aşık olabilirim, hepsi aynı olduğuna göre’’ diyor.

Kızım daha aşkı tatmadan aldatılmanın acısını yaşamış oldu böylece... Çünkü baba eşini aldatırken, kızını da aldattı; ona iyi bir örnek olamamıştı. Kızım benden önce öğrenmiş, acısını içine atmış, bana belli etmemişti. Ben de öğrendiğimde başımdan aşağı kaynar sular boşalmış, çıldırmıştım. Sırtımdan hançerlenmiştim. Ama evliliğimi bitirmeyi başaramadım. Güçsüz bir insan olduğum için değil; anne olduğum için. Gerçekten eşimi çok sevdiğim için. Emek verdiğim evliliğimi, hazırda bekleyene bırakıp çocuklarımı ayrı anne babaların çocukları olarak yetiştirmemek için. Ama kızım beni anlamıyor. "Sen gurursuz bir kadınsın" diyor.

Babasından da nefret ediyor. Şimdi soruyorum aşk için yazı yazan tüm yazarlara ya da aile danışmanlarına, psikologlara. Bu baba kızına aşk için, aile kavramı için ne anlatabilir? Bu anne kızına aşk için, aile kavramı için ne anlatabilir? Bu yazımı aynen yazın, rica ediyorum. Sizden cevap beklemiyorum. Kızı olan tüm anne ve babalardan cevap bekliyorum...

RUMUZ: KIZIMIN KALBİ

Bağışlayın ama, ben de hem bir anne olarak, hem de kendisi de aldatılmış ve bu nedenle boşanmış bir annenin kızı olarak, yine de dayanamayıp, cevap yazıyorum size... Ve diyorum ki, kızınızın bu hayal kırıklığı ömür boyu onu etkilese de, bir anlamda onu hayata hazırlayacaktır. O birçok genç kızın yaptığı hataya düşmeyip, önüne gelen ilk delikanlıya aşık olmayacak, güzel bir söze, bir iltifata hemen kanmayacaktır. Bu da onun için belki de hayırlıdır. Bir gün ise içgüdüleri onu gerçekten seven insanı bulmasına yardımcı olacaktır. Ama yine de siz kızınıza, hayatta hiçbir şeyin sonsuza kadar sürmeyeceğini anlatın. Aşk da böyledir işte... Bir gün gelip, bitiveriyor. Ama yerini aile mevhumu, sevgi, dostluk gibi derin duygular alıyor. Eşiniz bu duyguları anlayamamış, aile sevgisinin değerini bilememiş ne yazık ki... Sizi mutsuz ederken, kızını da kaybetmiş bir bakıma.

Siz gurursuz değilsiniz; sevginize yenik düşmüşsünüz bence. Evet. Şimdi bakalım bu mektubunuza sevgili okurlarım ne cevap verecekler. Ben de merakla bekliyorum

Oğlumun doğumundan sonra cinsel yaşamımız değişti

Ben 27 yaşında, evli bir çocuk annesiyim. Eşim de 31 yaşında. Eşimle cinsel hayatımızda oğlumun doğumundan sonra ciddi bir değişim oldu. Artık haftada bir ya da iki haftada bir beraber oluyoruz. Konuşmaya çalışıyorum, "Yorgunum, çok yoğun çalışıyorum" ya da "Oğlumun erken uyumaması yüzünden böyle oluyor" diyor.

Bu durum nerdeyse dört yıldır devam ediyor. Ona yaklaşmaya çalışıyorum ama çok fazla etkili olmuyor. Zaman zaman hayatında birisi mi var acaba; diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor. RUMUZ: SUÇ KİMDE?

Sevgili kızım, çocuk dünyaya geldikten sonra, ne yazık ki, evliliklerde sadece cinsel yaşam anlamında değil, pek çok konuda büyük değişiklikler yaşanıyor. Bu kaçınılmaz bir şey.

Çünkü ailenin ilgi odağı çocuk oluyor. Özellikle de anne, tüm dikkatini ve sevgisini, şefkatini çocuğuna yoğunlaştırıyor. Ayrıca tüm sabrını da onunla tüketiyor. Eşi kendini ikinci plana atılmış hissetmeye başlıyor. Bir de üstelik, birçok annenin yaptığı hatayı yapıyor, oğlunu yatağınıza alıyorsan; gece küçük yaramaz fırlayıp, yatağınıza geliyorsa. Adam ne yapsın? "Oğlumun geç yatması yüzünden", diyormuş baksana... Belki de adamcağızın yorgunluktan uykusu geliyor gerçekten. Henüz çocuk da uyumamışsa...

Bir de çocuktan sonra kendini bıraktınsa, kilo aldın ve veremedinse, giyimine, makyajına, saçına başına özen göstermiyorsan, erkek bundan etkilenebilir. Sana karşı eski arzusu kalmamış olabilir. Hayatında bir kadın olduğunu sanmıyorum. İşten çıkınca saatinde eve gelmiyor mu?

Biz kavga ederken annem düştü ve bayıldı

Merhaba Güzin Ablacığım... Benim sorunum annemle ilgili. Birkaç hafta önce kardeşimle çok kötü kavga ederken, annem bizi susturmaya çalıştı ama biz aldırmadık ve kavga etmeye devam ettik. Sonra annem bizi ayırmaya çalıştı, bağırdı çağırdı ve yere düşüp bayıldı. Annem yerde sayıklıyordu ve kendinden geçmiş bir haldeydi. Ağzından tükürükler çıkıyordu. Aynı olay bundan birkaç sene önce yine olmuştu. Annem kendine geldiğinde hiçbir şey hatırlamıyordu. Kendisine ne olduğunu sordu, anlatınca ağlamaya başladı. "Gel doktora gidelim", dedim ama istemedi. Ne yapacağımı bilmiyorum, Annemi doktora gitmeye ikna edemiyorum ve ne tür bir hastalığı var, hiç bilmiyorum. İlerde daha kötü olmasından korkuyorum. Sence ne yapmam gerekir ablacığım? RUMUZ: ÇARESİZ

Annen istesin ya da istemesin, onu mutlaka bir nöroloji uzmanına götürmek zorundasınız. Annenin sinir sisteminde bir sorunu olmalı. Onu ikna edin, çünkü böyle bir sorun tedavisiz bırakılmaz. Bu alanda bir uzman bilmiyorsan, bana tekrar yaz.
Güzin Abla
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006