KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 08:44
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Medeniyetler çatışması çıkmaz

Medeniyetler çatışması çıkmaz 20 Şubat 2007




BBC için 27 ülkede yapılan ankete katılanların yüzde 56’sı Müslümanlar ile Batılılar arasında bir "ortak zemin bulunabileceğini" belirtti. Türklerin yüzde 49’u çatışmanın söz konusu olmayacağını söyledi.

BATI ve Müslüman ülkelerde yapılan geniş çaplı bir kamuoyu yoklaması, dünya halkının gelecekte bir medeniyetler çatışması öngörmediğini ortaya çıkardı.

BBC tarafından GlobeScan adlı kamuoyu yoklama şirketi ve Maryland Üniversitesi’nin Uluslararası Politika Eğilimler Kürsüsü’ne (PIPA) yaptırılan ankete 27 ülkeden 28 bin kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 29’u, İslamla batı arasında şiddetli bir çatışma yaşanmasının kaçınılmaz olduğu görüşünde. PIPA direktörü Steven Kull, çoğunluğun Müslümanlar ile Batılılar arasındaki farklılıkların aşılabileceğine inandığı için anket sonucunun umut verici olduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 56’sı İslam ile Batı arasında bir uzlaşma zemini bulunabileceğinden yana fikir belirtti. Türkiye’de bu oranın yüzde 49 olduğu belirlendi. Hem dünyada hem de Türkiye’de çatışmanın kaçınılmaz olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 29 oldu. Yüzde 52’ye göre kültürler arasındaki gerginliğe çıkar çatışmaları ve iktidar kavgaları yol açıyor. Sadece yüzde 30, İslam ile Batı arasındaki gerginliğin kaynağının din olduğunu düşünüyor.

İYİMSERLER VE KÖTÜMSERLER

İyimserliğin en yüksek olduğu ülkeler ise bir tür uzlaşma bulunacağını düşünenlerin oranının yüzde altmışlar ve yetmişlerde olduğu İngiltere, İtalya, Fransa ve ABD. Hindistan ve Endonezya’da halk, yüzde 35 ila 40 ile çok daha karamsar. İslam ülkeleri, Batı’ya nazaran daha karamsar bir tablo çizerken, Batı’daki en karamsar ülke ise Almanya.

Anketin yapıldığı ülkelerden bazıları: ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika, Avustralya, Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Lübnan ve Nijerya.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006