KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 08:44
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Jet İdam

Jet İdam 20 Şubat 2007




İran devrim muhafızlarına yönelik geçen hafta çarşamba günü düzenlenen bombalı saldırıya katıldığını itiraf eden bir kişi, dün saldırının yapıldığı yerde kurulan darağacında idam edildi. Televizyondan da yayınlanan infazda kalabalık, ABD, İsrail ve Sünni Vehhabiler aleyhinde slogan attı.

GEÇEN hafta İran’ın güneyindeki Zehedan kentinde 11 kişinin öldüğü devrim muhafızlarını taşıyan otobüse yönelik saldırıya katıldığını itiraf eden bir İranlı dün apar topar idam edildi.

İRNA haber ajansına göre Nasrallah Şanbezehi, devrim mahkemesi tarafından Sistan-Belucistan eyaletindeki saldırıdan suçlu bulundu. Şanbezehi, ayrıca dört polis, iki sivilin öldürülmesi ve bir banka soygunundan da sorumlu bulundu. Yerel saatle saat 10.00 sularında idam cezasına çarptırılan Şanbezehi, otobüs saldırısının düzenlendiği kent merkezindeki Sarallah Bulvarı’nda idam edildi. Geçen cuma günü İran basınındaki haberlerde Şanbezehi’nin "Bu eylem, ABD’nin İran’da etnik ve dini şiddeti kışkırtmak için hazırladığı planın bir parçasıdır" şeklinde itirafta bulunduğu öne sürülmüştü.

Gözleri bağlanmış halde kukuletalı cellatlar eşliğinde darağacına getirilen suçlu, kısa bir sürede can verdi. Bu sırada etraftaki tepeleri dolduran kalabalık, "Kahrolsun Amerika", "Kahrolsun İsrail" diye slogan attı. Görüntüler daha sonra öğle saatlerinde İran televizyonundan da yayınlandı.

Saldırıyı Sünni Cundullah (Allah’ın askerleri) örgütünün üstlendiği iddia ediliyor. Ancak İranlı yetkililer, saldırıda ABD ve İngiliz izlerinin bulunduğu görüşünde. İnfaz sırasında kalabalıktan, Suudi Arabistan’da etkin olan Vahabilik aleyhinde de slogan yükselmesi dikkat çekti.

Bilgi notu

Afganistan ve Pakistan sınırında olan Sistan-Belucistan eyaletinde, önemli miktarda Sünni Beluç azınlığı yaşıyor.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006