KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.02.07, 08:37
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Her öğrenciye internet adresi

Her öğrenciye internet adresi 20 Şubat 2007




Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İlkokul 4. sınıftan yukarı olan tüm öğrencilere ücretsiz meb.gov.tr uzantılı e-mail adresi verileceği müjdesini verdi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları tarafından dün düzenlenen "kişiye özgü öğretim" modeli tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan Çelik, "Yeni müfredatın bir anlamda açılımı olan bu projeye bakanlık olarak destek veriyoruz" dedi. Çelik, daha sonra, "Bu arada bomba gibi bir haber daha veriyorum: Telekom’la işbirliği halinde bir çalışma yapıyoruz. İlkokul 4. sınıftan yukarı tüm öğrencilerimize ücretsiz e-mail adresi vereceğiz" dedi.

Kişiye özgü öğretim modeli, öğrencilerin öğrenme performanslarındaki kişisel farklılıkları belirlemeyi ve bu farklılıklardan yola çıkarak eğitim sürecini planlamayı hedefliyor. Sekiz basamaktan oluşan programın ilk basamağında, öğrencinin kişisel başarı düzeyini belirlemek amacıyla düzey belirleme sınavı yapılacak. İkinci aşamada öğrencilere, kariyer eğitim testi yapılacak. Üçüncü adımda yapılacak kişisel eğitim stili testinin, ardından ön hazırlık sınavına girip kayıt yaptıran öğrenci akademik yeterlilik testi sonuçlarına göre ön hazırlık programına alınacak.

Kaydedilen bu puan öğrencinin geçmiş eğitim yaşantısından getirdiği başarı kriterleri ile birleştirilerek öğrencinin SYP (sınıf yerleştirme puanı) elde edilecek. Altıncı adımda uygulanacak, Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek Sistemi (AKORD), öğrencilerin öğrenim süreçlerinde içine düştükleri kavram eksikliği ya da yanılgılarının teşhisine ve buna bağlı olarak bu öğrenme güçlüklerinin tedavisine yönelik web tabanlı bir sistem. Yedinci adımda, öğrenme pencereleri oluşturarak, öğrencilerin kişisel çalışma ortamları tercihleri göz önünde bulundurularak düzenlenecek. Son adımda ise, e-öğrenme yoluyla öğrenciler, kendi kişisel sınav sonuçlarına göre, tekrar etmesi gereken konuları internet üzerinden öğretmenden yeniden görecek.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006