KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 19.02.07, 09:00
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Güzin Abla

Güzin Abla

Babamın sigarası beni ruhsal ve fiziksel açıdan zehirliyor


Sevgili Güzin anneanneciğim, ben 14 yaşında bir erkek çocuğum ama dertlerim boyumdan büyük.

Ailemin tek çocuğuyum. Babam akşam dokuzdan gece üçe kadar sigara ve içki içer. Bu yaşta beni zehirliyor. Duman giysilerime hatta iliklerime kadar işledi. Ayrıca sigaraya verdiği parayı göz ardı ediyor da alışveriş yapmamıza kızıyor. Sigaraya, içkiye harcadığı parayı benim eğitimime harcasa şu anda özel okulda olabilirdim.

Bunu aileme anlattığımda annem de babam da bana bağırıyorlar. Genellikle sinirlendiğimde kalemtraş jiletiyle kollarımı kesip kanatıyorum. Ailemin haberi yok. Ancak bilmelerini isterdim, çünkü belki o zaman psikoloğa gitmek istediğimde beni aşağılayarak "Senin sorunun yok" demezler.

Kilolu bir insan olmamın da verdiği etkiyle sürekli kusuyorum. Keşke çok zayıf kalsam da ölsem diyorum. Çünkü ölünce acılarımın biteceğini biliyorum.

Babam ayrıca porno sitelerin esiridir. İnternette kendinden 25 yaş küçük Tayvanlı sevgilisi var. Babam bana sürekli "Seni 18 yaşında geneleve götüreceğim" diyor. Bu beni çok rahatsız ediyor.

Annem bunları bilen ve sürekli göz ardı eden, çalışan bir kadın. Babamın maaşı daha yüksek diye ses çıkarmıyor. Benim sorunsuz olduğumu ve psikoloğa ihtiyacım olmadığını söylüyorlar. Onlara karşı sevgim bitti.

Spor ve bilgisayar oyunlarından nefret ettiğim için okulda erkek arkadaşım da yok. Tek arkadaşım internetten, özel okula giden bir kız. Onunla her gün konuşmazsam, içimi dökmezsem kendimi çok kötü ve yalnız hissediyorum. Tek dileğim ailemden uzaklaşmak. Ne yapabilirim?

RUMUZ: KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN DRAMI

Sevgili yavrum, mektubun beni çok üzdü. Yaşadığın dramı, anne ve babanın inanılmaz tutumunu düşündükçe, boğazıma bir yumru tıkandı.

Babanın sigara alışkanlığını gidermenin yollarını aramak dışında, senin gerçekten bir terapiye ihtiyacın olduğu da ortada. Aileni mutlaka seni bir psikolojik danışmana göndermeleri konusunda ikna etmelisin. Çünkü tüm hayatın söz konusu... Bu konuda danışabileceğin psikoterapist Prof. Dr. İlkay Kasatura (ilkay.kasatura@yahoo.com.tr) başarılı bir aile terapistidir. Keşke ailen de seninle birlikte tedavi görse... İçinde bulunduğun ruhsal çöküntüden, kendi başına çıkış noktası bulman çok zor.

Babanın mutlaka sigara içme alışkanlığından kurtulması hem senin hem de onun için önemli. Zaten bu çok güncel bir konu. Halen uygulanan pek çok değişik yöntem var. Örneğin, Dr. Ofelya Cabral hipnotizmayla sigara alışkanlığından bir günde ve ömür boyu kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Bu programın başarısının sırrı, sigara içmeye duyulan psikolojik ihtiyacın ortadan kaldırılması. Dr. Ofelya Cabral, sigaraya olan fiziksel bağımlılığın her şeyden önde geldiğini ve sigara içmekle ilgili pek çok inancın yanlış olduğunu söylüyor. "Sigara içenlerin sigara içmekten keyif aldıkları, bunun sosyal bir alışkanlık olduğu, can sıkıntısına ve strese iyi geldiği, rahatlattığı ve konsantrasyonu artırdığı hep yanlış inançlardır" diyor.

NLP (Neuro Linguistic Programing) ve hipnoterapi ile sigara içme ihtiyacının bir günde yok edilebileceğini açıklıyor. Üstelik bu yöntemle kilo almadan, sigara bırakılıyor ve yüzde 95 başarı kazanılıyormuş. Dr. Ofelya Cabral’in mail adresini de vereyim: medplusank@yahoo.com

3 aylık eşimi yatağımızda başka kadınla yakaladım

Sevgili Güzin Abla, ben üç ay önce evlenip Almanya’ya gelmiş genç bir kadınım. Şu anda aşırı derecede bunalım içindeyim. Eşimin beni aldattığını biliyorum. Son olarak onu bizim yatağımızda başka bir kadınla yakaladım.

İşin kötüsü geri de dönemiyorum. Çünkü anneme ve babama ne desem bana inanmayacaklardır. Bu kısa süreli evliliğim bana pahalıya mal oldu. Bana bir çıkar yol bulur musun? Buna gerçekten ihtiyacım var.

RUMUZ: TEK BAŞIMA

Ne diyeyim kızım? Akıl almaz olaylar oluyor artık bu evliliklerde? Eşine öfkemi nasıl anlatsam, bilemiyorum. Asıl beni üzen, ailenin senin mutsuzluğuna gözlerini kapaması... Ailenin sana sırt çevirmesi, sana inanmaması bence işlerine gelmemesinden kaynaklanıyor.

Evliliğinde ihanetle karşılaşan, mutsuz olan bir genç kadının, ailesine güvenemeyip doğduğu eve geri dönememesi ne büyük bir acı. Bir genç kadın için ailesinden başka sırtını dayayabileceği kim olabilir ki?

Kızım, ne olursa olsun, ailene durumu açıklamak zorundasın. Bir annenin kızının bu yaşadıklarına karşı kayıtsız kalması mümkün değil diye düşünüyorum.

Bana inat nişanlandı sanmıştım ama değilmiş

Güzin Abla, sevdiğim kişi evlendi ama ben buna rağmen onu unutamıyorum. Onu unutmak için ne yapmalıyım? Onsuz olamıyorum çünkü...

Önceleri benim inadıma nişanlandı sanmıştım; haliyle evlenince beynimden vurulmuşa döndüm. Şimdi ne yapsam da onu unutsam bilmiyorum, bana bir akıl ver. Aslında onun gelip bana her şeyi açıkladıktan sonra bitirmesi gerekiyor ama benden kaçıyor.

RUMUZ: GECE YAĞMURU

Sevgili kızım, sen erkeklerin bu gibi durumlarda böyle bir yüreklilik gösterebileceklerine inanıyor musun gerçekten? Erkeklerin bir bölümü sorun yaşamaktan, sorun yaratmaktan bucak bucak kaçarlar. Sana gelip "Ben evleniyorum, beni bağışla" dediğinde, sen de "Aman ne iyi, sana mutluluklar dilerim" deyip, arkanı dönüp gidebilecek miydin ki? Senden gelecek tepkileri düşünüp, senden kaçmayı tercih ediyor. Artık yapılabilecek bir şey yok. Bunu kabullenmelisin.
Sponsor
 

Konuya Ait Popüler Kelimeler
ilkay kasatura kimdir onu unutmak için ne yapmalıyım ilkay kasatura ilkay kasatura biyografi ofelya thomas indir unutmak için ne yapmalıyım ofelya cabral kimdir drofelya cabral adresi güncelleme ofelya thomas sigara kilo forum

Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006