KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.10.10, 13:46
pilaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.06
Kadın
Mesajlar: 688
Teşekkürler: 268
Üyeye 216 kez teşekkür edildi
Wink ipek maymunları

1) Cüce “İpek Maymun”

dünyanın en ilginç hayvanları Ağaçlarda yaşayan cüce “ipek maymun”, dünyanın en küçük maymunu. En fazla 12 cm uzunluğa ve 168 gram ağırlığa kadar büyüyebiliyorlar.

Amazon ormanlarında yaşayan bu sevimli hayvanlar, boyutlarına oranla inanılmaz yüksek ses çıkarma yeteneğine sahipler. Çığlıkları ormanın bir ucundan diğer ucuna yankılanabiliyor.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Cüce ipek maymunu (Callithrix pygmaea) doğduğunda yalnızca 15 gramdır. Kuyruk hariç ortalama 136 mm boyunda olan bu hayvanların kuyrukları çoğu zaman vücutlarından daha büyük olur. Bu özellikleriyle beraber, Güney Amerika kıtasının en küçük maymunu ünvanını kazanmıştır.

Küçücük boylarına rağmen 5 metre sıçrayabilen cüce ipek maymunları, Yukarı Amazonlarda, Peru, Ekvador, Kolombiya, Bolivya ve Brezilya'da yaşamaktadırlar.callithrix chrysoleuca, callithrix jacchus penicillata ve callithrix humeralifer santaremensis olarak sınıflandırılmaktadırlar. Bilinen üç türü vardır.

Cüce maymunlar yağmur ormanlarında yaşarlar ve varoluşlarından asırlar sonra çekilen gremlinler filmindeki gremlinlere olan benzerliklerinden ötürü bilim dunyasında bile gremlinler olarak tanımlandırılmaktadırlar. Daha çok meyveyle beslenseler de, yiyecek skalaları içinde hertürlü böcek ve küçük yılanlara kadar birçok canlı bulunabilir. Ortalama ağırlıklarının yüzelli gram olması birçok kişiyi şaşırtmasına rağmen, bu türün erkeğinin eşi dogum yaptıktan sonra kordon bağını erkeğin kopardığı ve anneleri yavrularını temizlerken babalarının plasentayı yediği gibi bilgilerde bu mini minnacik maskotlar hakkında edinilmesi ilginç olabilecek bilgilerden sadece ikisidir.

Bir diger ilginç olabilecek bilgi de yaşam alanlarında geçirdikleri bunca zaman müddetince bu hayvanlar yüzme öğrenmeye ihtiyac duymamış, binlerce nehir ve o nehirlerin kolları ile bölünen yaşam alanlarında bir nevi küçük adalar içerisinde yaşamaya kendilerini mahkum bırakmışlardır.



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 15.10.10, 16:28
'gebze'Li - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 27.09.10
Kadın
Mesajlar: 390
Teşekkürler: 36
Üyeye 30 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ipek maymunları

çok tatlılar yaa
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006