KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kadınca


Kadınca - Kadınların buluşma noktası


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.02.07, 16:08
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Kadınlar nasıl geveze olmaz!

Kadınlar nasıl geveze olmaz!
Amerikalı nöropskiyatrist Dr. Louann Brizendine, kendini insan beynini tanımaya adadı. "Her beyin kadın doğar... Bazıları erkek büyür" fikrini savunan Brizendine, bu düşüncelerini Kadın Beyni' isimli kitabındaki araştırmalarla kanıtladı.

20 BİN KELİME...
Dr. Louann Brizendine, kitabında 'beynin doğumdan sadece sekiz hafta sonra erkeğe dönüştüğünü' ve 'erkeğin günde yedi bin kelime kullanırken kadının günde 20 bin kelime konuştuğunu' bilimsel araştırmalarla kanıtladı. Kitabı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de satış rekorları kıran Amerikalı nöropskiyatrist, kadının beyin yapısından ötürü geveze olduğunun altını çizdi. Kadın beyninin bebeklikten itibaren erkeklerden farklılaşmaya başladığını yazan Brizendine, "Bu farklılık ergenlik döneminde iyice artar" dedi. Dr. Louann Brizendine, kadınların erkeklerden ayrılan en farklı özelliğinin de 'seks düşüncesi' ile ilgili olduğunu vurguladı.

KALBE ULAŞIYOR
Brizendine, "Seks düşüncesi erkek hücrelerine kazınmışken bu düşünce kadın beynine sadece zaman zaman uğrar" diyerek farklılığı çarpıcı bir şekilde dile getirdi. Kadınların diğer bir farklılığının da 'insanları anlamak' olduğunu söyleyen Dr. Louann Brizendine, "Erkek birisi ağladığında onu anlamaya çalışırken kadın en ufak bir mimikten kalbe ulaşabilir" dedi.

HORMON FARKI
Brizendine, kadın ile erkek arasındaki tüm bu farklılıkların hormanlardan dolayı ortaya çıktığını da bilimsel araştırmalarla kanıtladı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006