KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Kariyer


Kariyer - İş hayatı ile ilgili bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 14.02.07, 16:40
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar mühendisliği
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bilgisayar Mühendisliği; bilgi ve işlemin, hem donanım hem yazılım geliştirmede kullanılmasıdır. Bilgisayar Mühendisliği doğal olarak bilgisayar üzerine birçok konu ile ilgilenir. Programlama dillerinden, yazılımlara, ve donanımlara kadar birçok konuyu inceler. Bilgisayar bilimi ve Elektronik Mühendisliği'nin kesişme noktasıdır. Ayrıca matematik ile ilgili birçok konuyu kapsar, örneğin algoritmaların ve biçimsel sözdizimlerin (formal gramer) soyut analizi gibi.

Bilgisayar mühendisleri, programların neyi yapabileceği neyi yapamayacağı (bk. Hesaplanabilirlik), programların belirli bir görev üzerinde nasıl etkili bir performans gösterebilecekleri (bk. algoritma ve karmaşıklık), programların saklanmış bir veriyi nasıl yazıp okuyabilecekleri (bk. veri yapıları ve veritabanları), programların nasıl daha akıllı çalışabilecekleri (bk. Yapay zeka), ve insan ve programların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları (bk. insan bilgisayar etkileşimi ve kullanıcı arayüzleri) konuları üzerinde çalışırlar. Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi oluşumu da öğrenciler arasındaki birliğin göstergesidir.

Bilgisayar mühendisliğinin temel ilgi alanlarından bazıları aşağıda verilmiştir:

Yazılım Mühendisliği Yazılım Mühendisliği, bilgisayar programlarının tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi ve bakımı konularını ele alır.


Bilgisayar Mimarisi Bilgisayar Mimarisi, bilgisayarın işlemleri yapma yöntemini belirler. Bilgisayarı oluşturan devrelerin görevlerini, tasarımlarını, birbirleriyle ilişkilerini ve bilgisayarda çalıştırılacak programların kullanabilecekleri komutları (komut kümesi) düzenler. Bilgisayar mimarisi, bilgisayarın hızını, enerji tüketimini ve maliyetini belirleyen en önemli etmenlerdendir.


Devre Tasarımı Devre Tasarımı, elektronik devre elemanlarının belli bir görevi yerine getirecek şekilde bir arada kullanılmalarını ele alır. Bilgisayarın işleyişinde gerekli olan bazı devreler aşağıda listelenmiştir:

Örneksel(Analog)/Sayısal(Dijital), Sayısal/Örneksel çevirici
Aritmetik işlem devreleri (Toplayıcı, Çıkarıcı, Çarpıcı, Bölücü ...)
Veri saklama devreleri (RAM ,SRAM, DRAM, SDRAM ...)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
bilgisayar mühendisliği vikipedi





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006